Burgeri Din Fulgi de Ovaz (de Post)

Postat pe: 05-01-2010
(0)

Ingrediente

500 g fulgi de ovaz
150 g nuca macinata
1,5 ardei gras rosu
2 cepe
7 cesti apa
4-5 catei de usturoi
1 lingurita oregano
cimbru, dupa gust
maghiran, dupa gust
sare
2 linguri ulei
2 linguri condimente din legume uscate
10 chifle

Mod de preparare

Curatati, spalati si tocati marunt ceapa, usturoiul si ardeiul. Puneti la fiert apa cu condimentele din legume. Cand clocoteste adaugati intai ceapa maruntita, dupa 2 min ardeii, iar dupa alte 3 min fulgii de ovaz. Lasati pe foc inca 5 min, amestecand continuu, apoi dati deoparte si adaugati nuca macinata.

Sarati, condimentati cu restul de ingrediente, omogenizati bine, acoperiti si lasati sa stea 30 min, pana ce fulgii de ovaz se umfla si se inmoaie bine.

Cu mainile unse cu ulei formati din compozitie sfere pe care le aplatizati apoi si le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit cate 15 min pe o parte (sau pana ce se formeaza o crusta frumoasa si rumena pe partea de contact a burgerului cu hartia), apoi dupa ce le intoarceti, inca 15 min.

Serviti-i pe jumatati de chifle cu frunze de salata si rondele de ceapa si rosii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Burgeri Din Fulgi de Ovaz (de Post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Burgeri Din Fulgi de Ovaz (de Post)