Budinca Sarata de Orez cu Dovleac

Postat pe: 23-09-2013
(0)

Ingrediente

200 gr orez Carnaroli
150 gr dovleac
100 gr parmezan ras sau orice alt cascaval
3 oua
sare
1/4 lingurita de piper proaspat macinat
150 ml lapte
2 flori de dovleac pentru ornat
hirtie de copt

Mod de preparare

Puneti la fiert orezul impreuna cu dovleacul curatat de coaja si taiat bucati mici, in apa sarata cca 12 minute. Scurgeti si lasati sa se raceasca. Adaugati ouale batute cu laptele, cascavalul, sarea si piperul.

Intr-o tava de 26 cm daca vreti o budinca ca cea din poza sau intr-una de 24 cm daca doriti o budinca mai inalta asezati hirtia de copt umezita si apoi stoarsa foarte bine in pumn (se aseaza mai bine in tava).

Varsati compozitia si adaugati deasupra florile de dovleac curatate cu o cirpa umeda si fara pistil.

Introduceti in cuptorul gata incalzti la 180-190 °c si coaceti minim 35-40 minute apoi faceti proba cu scobitoarea (scoateti insa tava din cuptor ca sa faceti aceasta proba) si daca mai este nevoie mai lasati la copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca Sarata de Orez cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca Sarata de Orez cu Dovleac