ALUAT :
Din ulei, apa, sare, piper, verdeata si faina, se framanta un aluat, pana devine neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. El trebuie sa fie picant si aromat.
Se pune la frigider pana se pregatesc ciupercile.
Aluatul pregatit, dupa coacere, este foarte satios, cu aspect sfaramicios.
UMPLUTURA: Se spala si cutata ciupercile, se taie feliute si se calesc cu ceapa tocata, in ulei, pana se inmoaie.
Dupa ce s-au racit, se adauga galbenusurile, pe rand (eu le-am pus deodata), pesmetul, verdeata, se sareaza si pipereaza, apoi albusurile batute spuma, amestecand usor.
Din aluat se intinde o foaie, se pune in forma unsa (tapetata cu hartie). Se inteapa foaia in cateva locuri cu furculita, apoi se rastoarna compozitia cu ciuperci si se niveleaza.
Daca va ramane putin aluat puteti sa taiati cateva fasii sau forme si sa le puneti pe deasupra.
Se da la cuptorul incins, pentru 30-35 min, la foc potrivit, pana ce aluatul prinde o usoara culoare aurie.
Se serveste calda, cu smantana.
Se poate fierbe in bain-marie, dar atunci timpul se dubleaza.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii