Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Daca este mazare proaspata, are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba, iar daca e congelata poate dura mai putin.
Ceapa verde o taiem in bucati mai mici.
Cand mazarea este fiarta, scurgem de apa si, cu ajutorul unui blender, o pasam impreuna cu ceapa verde maruntita, usturoiul, zeama de lamaie, frunzele de menta. uleiul de masline si condimentele.
Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare intregi.
Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute.
Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi, ceapa verde si rosii sau cu orice altceva va face placere.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii