Bruschete cu mazare verde

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Bruschete cu mazare verde

Ingrediente

  • 200 gr mazare verde proaspata sau congelata (nu din borcan)
  • 3 fire de ceapa verde
  • 5-6 frunze de menta
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi (optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Daca este mazare proaspata, are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba, iar daca e congelata poate dura mai putin.

Ceapa verde o taiem in bucati mai mici.

Cand mazarea este fiarta, scurgem de apa si, cu ajutorul unui blender, o pasam impreuna cu ceapa verde maruntita, usturoiul, zeama de lamaie, frunzele de menta. uleiul de masline si condimentele.

Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare intregi.
Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute.

Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi, ceapa verde si rosii sau cu orice altceva va face placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc