Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Daca este mazare proaspata, are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba, iar daca e congelata poate dura mai putin.
Ceapa verde o taiem in bucati mai mici.
Cand mazarea este fiarta, scurgem de apa si, cu ajutorul unui blender, o pasam impreuna cu ceapa verde maruntita, usturoiul, zeama de lamaie, frunzele de menta. uleiul de masline si condimentele.
Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare intregi.
Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute.
Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi, ceapa verde si rosii sau cu orice altceva va face placere.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAzi, 15 februarie, vecinii nostri din sudul Dunarii si-au pus straiele de sărbătoare, deoarece sărbătoresc Ziua...
Ardei umpluti- Punjene paprikeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii