Briose cu Rosioare

Complexitate
redusa
Briose cu Rosioare

Ingrediente

  • - 1 cartof mare
  • - 500 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 250 ml apa calduta
  • - 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • - 1 plic cu drojdie uscata (7g)
  • - 1 lingurita cu zahar tos
  • - 1 lingurita rasa cu sare
  • - 10 rosioare
  • - 100 g masline negre
  • - rozmarin
  • - 1 ou
  • - 30 g unt pentru pregatirea formelor (daca folositi forme speciale metalice pentru briose)

Mod de preparare

- Cartoful se fierbe in apa cu sare si se paseaza (ca si pentru piure).
- Se spala rosioarele. Se scot samburii maslinelor.
- Se dizolva zaharul in putina apa calduta (din cei 250 ml).

- Se dizolva drojdia in putina apa calduta (din cei 250 ml).
- Intr-un bol mare se pune uleiul de masline, apa, sarea, rozmarinul, faina proaspat cernuta, zaharul si drojdia dizolvate in putina apa calduta (din cei 250 ml), cartoful pasat. Se framanta ingredientele pana la obtinerea unui aluat elastic, care se desprinde de maini.

- Se lasa aluatul intr-un bol mare, acoperit, in loc caldut, timp de doua ore (in acest timp aluatul creste foarte mult).

- Se unteaza formele metalice speciale pentru briose apoi se tapeteaza cu un strat subtire de faina. Se pot folosi si hartiutele speciale pentru briose insa este posibil ca datorita consistentei aluatului acestea sa se desprinda mai greu dupa coacere.

- Se rup cu mana bucatele de aluat si se pun in formele pregatite / hartiutele speciale pentru briose.
- Se acopera tava cu un prosop pentru bucatarie si se lasa aluatul sa creasca la loc cald inca 30 de minute.
- Se incalzeste cuptorul.

- Se taie bucatele rosioarele si maslinele (dupa preferinta).
- Se aseaza la suprafata aluatului bucatele de rosioare si de masline (dupa preferinta).
- Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut.

- Briosele se coc in cuptorul incins in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, timp de aproximativ 20 - 25 de minute (pana dobandesc o culoare usor aurie la suprafata).
Din cantitatile mentionate se obtin 15 briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Desert prajitura turnata cu branza si visine
Bucataras.RO

Desert prajitura turnata cu branza si visine

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Rocsi. A iesit un deliciu pufos, dulce-acrisor.

Desert prajitura turnata cu branza si visine
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.