Briose cu Rosioare

Complexitate
redusa
Briose cu Rosioare

Ingrediente

  • - 1 cartof mare
  • - 500 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 250 ml apa calduta
  • - 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • - 1 plic cu drojdie uscata (7g)
  • - 1 lingurita cu zahar tos
  • - 1 lingurita rasa cu sare
  • - 10 rosioare
  • - 100 g masline negre
  • - rozmarin
  • - 1 ou
  • - 30 g unt pentru pregatirea formelor (daca folositi forme speciale metalice pentru briose)

Mod de preparare

- Cartoful se fierbe in apa cu sare si se paseaza (ca si pentru piure).
- Se spala rosioarele. Se scot samburii maslinelor.
- Se dizolva zaharul in putina apa calduta (din cei 250 ml).

- Se dizolva drojdia in putina apa calduta (din cei 250 ml).
- Intr-un bol mare se pune uleiul de masline, apa, sarea, rozmarinul, faina proaspat cernuta, zaharul si drojdia dizolvate in putina apa calduta (din cei 250 ml), cartoful pasat. Se framanta ingredientele pana la obtinerea unui aluat elastic, care se desprinde de maini.

- Se lasa aluatul intr-un bol mare, acoperit, in loc caldut, timp de doua ore (in acest timp aluatul creste foarte mult).

- Se unteaza formele metalice speciale pentru briose apoi se tapeteaza cu un strat subtire de faina. Se pot folosi si hartiutele speciale pentru briose insa este posibil ca datorita consistentei aluatului acestea sa se desprinda mai greu dupa coacere.

- Se rup cu mana bucatele de aluat si se pun in formele pregatite / hartiutele speciale pentru briose.
- Se acopera tava cu un prosop pentru bucatarie si se lasa aluatul sa creasca la loc cald inca 30 de minute.
- Se incalzeste cuptorul.

- Se taie bucatele rosioarele si maslinele (dupa preferinta).
- Se aseaza la suprafata aluatului bucatele de rosioare si de masline (dupa preferinta).
- Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut.

- Briosele se coc in cuptorul incins in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, timp de aproximativ 20 - 25 de minute (pana dobandesc o culoare usor aurie la suprafata).
Din cantitatile mentionate se obtin 15 briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti