Briose cu Rosioare

Complexitate
redusa
Briose cu Rosioare

Ingrediente

  • - 1 cartof mare
  • - 500 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 250 ml apa calduta
  • - 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • - 1 plic cu drojdie uscata (7g)
  • - 1 lingurita cu zahar tos
  • - 1 lingurita rasa cu sare
  • - 10 rosioare
  • - 100 g masline negre
  • - rozmarin
  • - 1 ou
  • - 30 g unt pentru pregatirea formelor (daca folositi forme speciale metalice pentru briose)

Mod de preparare

- Cartoful se fierbe in apa cu sare si se paseaza (ca si pentru piure).
- Se spala rosioarele. Se scot samburii maslinelor.
- Se dizolva zaharul in putina apa calduta (din cei 250 ml).

- Se dizolva drojdia in putina apa calduta (din cei 250 ml).
- Intr-un bol mare se pune uleiul de masline, apa, sarea, rozmarinul, faina proaspat cernuta, zaharul si drojdia dizolvate in putina apa calduta (din cei 250 ml), cartoful pasat. Se framanta ingredientele pana la obtinerea unui aluat elastic, care se desprinde de maini.

- Se lasa aluatul intr-un bol mare, acoperit, in loc caldut, timp de doua ore (in acest timp aluatul creste foarte mult).

- Se unteaza formele metalice speciale pentru briose apoi se tapeteaza cu un strat subtire de faina. Se pot folosi si hartiutele speciale pentru briose insa este posibil ca datorita consistentei aluatului acestea sa se desprinda mai greu dupa coacere.

- Se rup cu mana bucatele de aluat si se pun in formele pregatite / hartiutele speciale pentru briose.
- Se acopera tava cu un prosop pentru bucatarie si se lasa aluatul sa creasca la loc cald inca 30 de minute.
- Se incalzeste cuptorul.

- Se taie bucatele rosioarele si maslinele (dupa preferinta).
- Se aseaza la suprafata aluatului bucatele de rosioare si de masline (dupa preferinta).
- Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut.

- Briosele se coc in cuptorul incins in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, timp de aproximativ 20 - 25 de minute (pana dobandesc o culoare usor aurie la suprafata).
Din cantitatile mentionate se obtin 15 briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
5
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Parteneri
Prajitura Noire
Bucataras.RO

Prajitura Noire

am incercat si eu si este delicioasa...

Prajitura Noire
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe