Briose cu Rosioare

Complexitate
redusa
Briose cu Rosioare

Ingrediente

  • - 1 cartof mare
  • - 500 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 250 ml apa calduta
  • - 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • - 1 plic cu drojdie uscata (7g)
  • - 1 lingurita cu zahar tos
  • - 1 lingurita rasa cu sare
  • - 10 rosioare
  • - 100 g masline negre
  • - rozmarin
  • - 1 ou
  • - 30 g unt pentru pregatirea formelor (daca folositi forme speciale metalice pentru briose)

Mod de preparare

- Cartoful se fierbe in apa cu sare si se paseaza (ca si pentru piure).
- Se spala rosioarele. Se scot samburii maslinelor.
- Se dizolva zaharul in putina apa calduta (din cei 250 ml).

- Se dizolva drojdia in putina apa calduta (din cei 250 ml).
- Intr-un bol mare se pune uleiul de masline, apa, sarea, rozmarinul, faina proaspat cernuta, zaharul si drojdia dizolvate in putina apa calduta (din cei 250 ml), cartoful pasat. Se framanta ingredientele pana la obtinerea unui aluat elastic, care se desprinde de maini.

- Se lasa aluatul intr-un bol mare, acoperit, in loc caldut, timp de doua ore (in acest timp aluatul creste foarte mult).

- Se unteaza formele metalice speciale pentru briose apoi se tapeteaza cu un strat subtire de faina. Se pot folosi si hartiutele speciale pentru briose insa este posibil ca datorita consistentei aluatului acestea sa se desprinda mai greu dupa coacere.

- Se rup cu mana bucatele de aluat si se pun in formele pregatite / hartiutele speciale pentru briose.
- Se acopera tava cu un prosop pentru bucatarie si se lasa aluatul sa creasca la loc cald inca 30 de minute.
- Se incalzeste cuptorul.

- Se taie bucatele rosioarele si maslinele (dupa preferinta).
- Se aseaza la suprafata aluatului bucatele de rosioare si de masline (dupa preferinta).
- Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut.

- Briosele se coc in cuptorul incins in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, timp de aproximativ 20 - 25 de minute (pana dobandesc o culoare usor aurie la suprafata).
Din cantitatile mentionate se obtin 15 briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura