Briose cu dovlecei si morcovi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Briose cu dovlecei si morcovi

Ingrediente

  • morcovi - 1 buc
  • dovlecel - 1 buc
  • oua - 3 buc
  • ulei - 50 ml
  • iaurt grecesc - 100 g
  • faina de ovaz - 100 g
  • faina alba - 100 g
  • un praf de sare
  • nucsoara rasa - ¼ lingurita
  • praf de copt - 1 lingurita
  • cascaval ras - 100 g
  • marar tocat - o lingura

Mod de preparare

Curatati morcovul si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici.
Taiati capetele de la dovlecel si dati-l si pe el pe razatoare, fara sa-l curatati de coaja.
Bateti ouale cu uleiul pana se ingroasa.
Puneti intr-un bol incapator morcovul si dovlecelul rase si amestecati-le cu ouale batute cu uleiul, apoi adaugati iaurtul.
Amestecati faina de ovaz cu faina alba, praful de copt, nucsoara rasa si un praf de sare si puneti amestecul uscat peste cel umed.
Omogenizati bine compozitia .
Pregatiti o tava de briose si puneti cate doua linguri de compozitie in fiecare forma.
Puneti briosele in cuptorul preincalzit la 150 de grade, pentru 45-50 de minute si verificati daca sunt coapte facand testul cu scobitoarea.
Scoateti tava din cuptor si presarati deasupra cascaval ras si mai lasati putin la gratinat.
Lasati briosele la racit si presarati deasupra marar tocat.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune