Briose cu dovlecei si morcovi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Briose cu dovlecei si morcovi

Ingrediente

  • morcovi - 1 buc
  • dovlecel - 1 buc
  • oua - 3 buc
  • ulei - 50 ml
  • iaurt grecesc - 100 g
  • faina de ovaz - 100 g
  • faina alba - 100 g
  • un praf de sare
  • nucsoara rasa - ¼ lingurita
  • praf de copt - 1 lingurita
  • cascaval ras - 100 g
  • marar tocat - o lingura

Mod de preparare

Curatati morcovul si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici.
Taiati capetele de la dovlecel si dati-l si pe el pe razatoare, fara sa-l curatati de coaja.
Bateti ouale cu uleiul pana se ingroasa.
Puneti intr-un bol incapator morcovul si dovlecelul rase si amestecati-le cu ouale batute cu uleiul, apoi adaugati iaurtul.
Amestecati faina de ovaz cu faina alba, praful de copt, nucsoara rasa si un praf de sare si puneti amestecul uscat peste cel umed.
Omogenizati bine compozitia .
Pregatiti o tava de briose si puneti cate doua linguri de compozitie in fiecare forma.
Puneti briosele in cuptorul preincalzit la 150 de grade, pentru 45-50 de minute si verificati daca sunt coapte facand testul cu scobitoarea.
Scoateti tava din cuptor si presarati deasupra cascaval ras si mai lasati putin la gratinat.
Lasati briosele la racit si presarati deasupra marar tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia