Ei, ciresele proaspete au aparut si pe la munte - dar gustul lor lasa de dorit! Presupun ca sunt cirese parate - cirese de import sub nume romanesc, cum se intampla in " economia noastra de piata"... Asa ca am facut preparatul asta cu dulceata de cirese.
Aluatul foetat, rece, de la frigider, se asterne pe masa infainata si se intinde usor pana la o jumatate de centimetru grosime. Il decupam atat cat ne cere bucata de branza cu marja pentru impaturire si pastram marginile pentru a decora.
Punem o lingurita de miere, o lingura de dulceata de cirese, presaram deasupra cateva nuci prajite si feliate apoi punem branza - puteti pune brie sau mozarela (eu am facut cu tot felul de branzuri dar tot mai buna e cu branza brie).
Ungem marginile cu galbenus de ou batut cu lapte si impaturim aluatul peste facatura. Intoarcem cocolosul cu susu-n jos, punem in tava de copt pe hartie pergament, il coafam cum putem mai frumos, ungem cu restul de ou indoit cu lapte si il dam la cuptor pentru o jumatate de ora.
Pe cat de simplu este acest aperitiv pe atat de bun! Daca il taiati spre servire cand e cald, branza se revarsa in farfurie de mai mare dragul - asta nu se poate reproduce in poze: ( (aidoma sufleurilor antoniei - pana le asaza la poza ele se lenevesc: sfant: ).
Puteti alatura orice fel de salata sau nu: doar cu ceva fructe alaturi si cativa crackers sarati.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii