Am pus intr-un vas laptele proaspat muls cam9 litri si am lasat sa se prinda. L-am acoperit cu un servetel iar cind s-a ales zerul de lapte am pus oala pe foc (la temperatura mica sa nuse arda pe fund si sa se afume laptele), am mai miscat din cind de oala (am scuturat) si cind a fost suficient de cald am luat de pe foc (eu iau temperatura laptelui punand mina pe paratii vasului in care se incalzeste, daca pot sa tin mana pe pereti atunci este ok, daca nu pot tine mana este prea fierbinte laptele si incazul asta brinza iese cam gumoasa si nu este buna)
Am strecurat printr-o sita (sa nu rideti, am cumparat o sita de strecutat vopseaua) si aia o pun pa un vas dupa ce marea parte a zerului s-a scurs si las acolo pina nu mai iese zer din brinza.
Despre smantana, am inceput sa adun cu lingura, usor, de pe suprafata laptelui, de trei ori, o data dimineata cind m-am trezit (laptele l-am pus la prins seara), apoi inca odata seara inainte de a merge la culcare si a treia oara in ziua urmatoare dimineata iar spre seara deja zerul s-a separat de branza.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii