Ingrediente
● lapte de vaca gras si proaspat |
● un saculet pentru strecurat branza |
● un vas mai mare pentru lapte |
Mod de preparare
Am strecurat printr-o sita (sa nu rideti, am cumparat o sita de strecutat vopseaua) si aia o pun pa un vas dupa ce marea parte a zerului s-a scurs si las acolo pina nu mai iese zer din brinza.
Despre smantana, am inceput sa adun cu lingura, usor, de pe suprafata laptelui, de trei ori, o data dimineata cind m-am trezit (laptele l-am pus la prins seara), apoi inca odata seara inainte de a merge la culcare si a treia oara in ziua urmatoare dimineata iar spre seara deja zerul s-a separat de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Branza si Smantana de Casa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pana la 12 rate
Comentarii
• 04.09.2009 10:32:30
Sabinel65, cu respect va anunt ca mama mea m-a invatat cum se face " saculetul" pentru branza din tifon. Dar tinand cont ca vremurile s-au schimbat , am mai avansat putin , am trecut si eu de la saculetul de tifon la cel de material plastic....este mult mai bun si tot asa de mare cat ar fi si un saculet de tifon. De spalat se spala foarte usor, trebuie sa il scutur putin de apa si gata il pot pune in 5 minute inapoi in dulap.
Nu ma mai complic sa scot masina de cusut , sa inseilez tifonul, sa ma pun sa il cos. Unde mai pui ca la cusaturi indiferent cat de bine il speli tot ramane branza , un firicel , doua si ala cu timpul se impute acolo si da saculetului un miros specific de branza . Saculetul care il folosesc eu , nu este chiar plastic, asa cum am scris, este ceva material mai tare putin , cu gaurele la fel ca si tifonul, si se spala perfect. il folosesc deja de aproapte 4 ani si nu se vede pe el nimic ca s-ar fi deteriorat la spalat sau sa se simta ceva miros?...nici poveste. ....asa ca raman la saculetele mele ..... si cu tot respectul va multumesc pentru sfat. Pupi
• 03.09.2009 23:28:47
stimata Pupi nu va invatat mama dumneavoastra sa faceti un "saculet" pentru brinza???Daca nu luati un creion si o hirtie si notati; se ia un metru de tifon( material din care se confectioneaza pansamentele sterile si fesele acelea lungi de "n" metri ) se pune in 2 sau 4 (depinde cit de mare vreti sa fie saculetul, de obicei se face mai mare deoarece poti sa pui si mult si putin), si se coase la masina de cusut pe una din laturi iar cea lalta ramine sa turnati laptele transformat in brinza. Dupa terminarea turnarii stringeti atura libera si legati-o ori cu un capat de sfoara ori faceti un nod din tot materialul. V-am spus aceste lucruri pentru ca este un material mai ieftin se se spala usor uscindu-se pe fringhia de rufe in maxin 10-15 minute.
Cu deosebit respect
sabinel65
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume
Concurs - Reteta Lunii / Autor: anisoara67
-
Ciorba de fasole in bol de paine
Concurs - Reteta Lunii / Autor: anisoara67
-
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Prajitura saseasca cu branza si stafide
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
• 11.05.2011 14:39:22
Mvaaaaai ce comentarii...Pai sacul ne intereseaza sau branza, Sabinel???