La pregatirea branzei am asistat la una din retetele trecute, asa ca acum v-om insista asupra uscarii ei. Pentru 10kg de branza este de ajuns un cas mai mare. Asezat pe o masa il taiem felii de 10 cm pe 10cm.
Toata branza o punem pe leasa la culme si o lasam la uscat 5-6 zile, pana se ingalbeneste si da mucegaiul pe ea.
Dupa sase zile dam jos branza de pe leasa si o impartim in doua parti.
Prima parte va fi formata din bucatile cele mai mari si uniforme ca volum.
Adoua parte va fi cea din bucatileneregulate pe care, fara a indeparta mucegaiulsi coaja galbena de la suprafata o framantam intr-o covata de lemn. De la prima cantitate indepartam coaja galbena si mucegaiul si-l adaugam la branza framantata, plus toata cantitatea de sare.
Asadar ne-a rezultat doua feluri de branza, una framantata si una felii de 10 pe 10 cu 3 cm grosime.
Luam 150 de gr de seu de oaie fierbintesi-l turnam la fundul putinei, si cu o pensula il distribuim uniform pe fundul putinei.
Branza pregatita, putina pregatita, trecem la asezat. Primul strat de 5 cm cu branza framantata dupadare un strat de felii. Asa procedam pana terminam toata branza cea mai mare grija este a nu lasa la asezare goluri de aer.
Deasupra presam tare si turnam 350 de grme distribuit uniform de seu fierbinte, peste seu venim cu doua randuri de frunze de nuc, la care mai adaugam un strat de pamant de gradina bine presat.
Durata de macerare sau dospire a acestei branze este de peste 6 luni de zile. Se poate depozita in camari sau in zamnic.
Aici intervine spiritul profetic al celui ce pregateste in continuare felurile de bucate
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii