Blinis cu Cascaval

Postat pe: 30-10-2011
(1)

Ingrediente

Aluat:
250 g faina
200 g branza de vaci
500 ml sana sau lapte batut
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
Umplutura:
cascaval ras
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Aluat:
Mixati bine branza de vaci, sarea, zaharul, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut). Inglobati faina.
Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte.

Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine. Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca. Cand marginile incep sa se aureasca, intoarceti pe partea cealalta, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 lingurite din umplutura.

Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede.
Repetati pana se termina aluatul si umplutura.

Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.
Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Blinis cu Cascaval" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

raluca87
•  02.11.2011 15:39:54

iti lasa gura apa ! O sa incerc si eu :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Blinis cu Cascaval