Blinii cu faina de Hrisca

Complexitate
redusa
Blinii cu faina de Hrisca

Ingrediente

  • Pentru 10 buc:
  • -2 linguri cu varf, faina de hrisca
  • -2 linguri cu varf, faina alba
  • -250 ml lapte
  • -1 ou
  • -15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Desfaceti drojdia in laptele caldut si adaugati galbenusul.
Separat, amestecati intr-un bol, faina de hrisca, sarea, piperul si faina alba.
Omogenizati bine cele doua amestecuri, pana dispar toate cocoloasele si obtineti un aluat putin mai gros ca cel de clatite.

Acoperiti vasul cu un servet gros si lasati la crescut 1 ora, in loc cald. Inglobati apoi, albusul batut spuma tare.
Incingeti o tigaie stropita cu foarte putin ulei, puneti din compozitie cate un polonic mic, la mijlocul tigaii, fara sa dispersati aluatul.

Coaceti la foc potrivit spre mic, pana ce incep sa apara la suprafata besicute si clatita are un aspect ferm. Intoarceti cu o spatula si coaceti pe partea cealalta. Scoateti pe o farfurie. Procedati identic cu tot aluatul.

Serviti cat sunt calde alaturi de un ceai aromat din plante.
Sunt la fel de bune si reci.
Daca nu gasiti sau nu aveti la indemana faina de hrisca puteti sa o inlocuiti cu faina integrala din grau.
Sunt foarte, foarte fragede, moi, pufoase, aromate, satioase si se pastreaza asa chiar si a doua zi.

Pot fi reancalzite la microunde.

- Varianta Sarata - Reteta Ruseasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie