Pentru blinii: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit si laptele. Faina se amesteca cu sarea si drojdia uscata. Se adauga amestecul de faina la ingredientele umede. Se amesteca bine cu un tel tip para, pana la incorporarea completa a ingredientelor. Se lasa la dospit la loc caldut 20 minute. Se adauga spuma de albus si se amesteca usor in compozitie. Va rezulta un aluat usor moale, care curge de pe lingura (mai gros ca si cel de clatite). Se ia tava de briose, se pulverizeaza putin ulei in spatiile goale si se pune o lingura de aluat. Se bate putin tava de masa, pentru a uniformiza aluatul si se coace la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 5-6 minute.
Pentru crema de somon: somonul afumat se pune in vasul robotului de bucatarie. Blenduiti somonul pana obtineti o pasta fina. Se adauga branza, se blenduieste pana la incorporare si la finete maxima. Se potriveste de sare, piper si zeama de lamaie. Separat, untul moale se spumeaza cu ajutorul mixerului. Se adauga la spuma de unt, crema de somon. Se amesteca cu o spatula compozitia si se da la frigider pentru 30 minute. Se pune intr-un pos crema usor intarita, se pune o portie pe fiecare blinie, se decoreaza cu icre roz, putin piper verde proaspat macinat si cate o frunzulita de patrunjel sau marar.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii