Blinii cu crema de somon

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Blinii cu crema de somon

Ingrediente

  • Pentru blinii:
  • 2 oua
  • ½ lingurita sare roz de Himalaya
  • 50 gr unt gras topit
  • 120 ml lapte
  • 120 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • Pentru crema de somon:
  • 200 gr file de somon afumat
  • 120 gr branza de vaci proaspata 0,2% grasime de la Delaco
  • 100 gr unt moale
  • 1 praf de sare
  • Zeama de la ½ lamaie
  • ½ lingurita piper verde proaspat macinat
  • Pentru decor:
  • Icre roz de capelin am folosit eu(merg si mai bine de somon, caviar)
  • Frunzulite de patrunjel sau marar
  • Piper verde proaspat macinat

Mod de preparare

Pentru blinii: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit si laptele. Faina se amesteca cu sarea si drojdia uscata. Se adauga amestecul de faina la ingredientele umede. Se amesteca bine cu un tel tip para, pana la incorporarea completa a ingredientelor. Se lasa la dospit la loc caldut 20 minute. Se adauga spuma de albus si se amesteca usor in compozitie. Va rezulta un aluat usor moale, care curge de pe lingura (mai gros ca si cel de clatite). Se ia tava de briose, se pulverizeaza putin ulei in spatiile goale si se pune o lingura de aluat. Se bate putin tava de masa, pentru a uniformiza aluatul si se coace la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 5-6 minute.
Pentru crema de somon: somonul afumat se pune in vasul robotului de bucatarie. Blenduiti somonul pana obtineti o pasta fina. Se adauga branza, se blenduieste pana la incorporare si la finete maxima. Se potriveste de sare, piper si zeama de lamaie. Separat, untul moale se spumeaza cu ajutorul mixerului. Se adauga la spuma de unt, crema de somon. Se amesteca cu o spatula compozitia si se da la frigider pentru 30 minute. Se pune intr-un pos crema usor intarita, se pune o portie pe fiecare blinie, se decoreaza cu icre roz, putin piper verde proaspat macinat si cate o frunzulita de patrunjel sau marar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Turta dulce
2
Dulciuri

Turta dulce

Turta dulce
Tort Primavara
3
Dulciuri

Tort Primavara

Tort Primavara
Cartofi noi la tigaie cu mazare, sparanghel si marar
4
Tavalite cu Cocos
5
Dulciuri

Tavalite cu Cocos

Tavalite cu Cocos
Parteneri
Aperitiv bulete cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv bulete cu cascaval

La pranz le-am pregatit copiilor un piure si a ramas putin...care racit oricum nu mai e bun...si cum nu-mi place sa arunc...

Aperitiv bulete cu cascaval
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri