Ingrediente
● 250 g branza de capra proaspata |
● 300 ml smantana |
● 2 cepe |
● 3 foi de gelatina (6-7 g) |
● 6 rosii coapte |
● 2 linguri ulei de masline |
● 1 lingurita pasta de rosii |
● 1 cub zahar |
● frunze de busuioc proaspete |
● sare |
● piper |
● ulei pentru uns formele |
Mod de preparare
Taiati 2-3 rosii in rondele subtiri, intregi si indepartati cu grija semintele.
Captusiti cu hartie de copt fundul unor boluri (cescute), ungeti-le, inclusiv peretii laterali, cu ulei de masline. Imbracati marginile si fundul bolurilor cu rondele de rosii si dati la frigider.
Indepartati pielita si semintele de la restul rosiilor, taiati-le cubulete, tocati marunt ceapa si frunzele de busuioc.
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece.
Separat, intr-un vas, adaugati in ulei incins, rosiile taiate cubulete, ceapa si busuiocul, tocate marunt, pasta de rosii, zaharu, lasati la foc potrivit 15 min, amestecand mereu, apoi lasati la racit. Mixati amestecul sub forma de piure. Adaugati gelatina stoarsa, branza sfaramata, potriviti de sare si piper, omogenizati bine si dati la rece. Bateti smantana si incorporati-o in piureul racit.
Puneti amestecul in bolurile tapetate cu rosii, acoperiti cu folie de plastic si dati din nou la rece pentru cel putin 4 ore. Rasturnati pe farfurii, indepartati hartia de copt. Serviti imediat, stropind pe deasupra cu putin ulei de masline, decorat cu frunze de busuioc, langa o salata din verdeturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bavarez cu Rosii si Branza de Capra" nu uita sa ii faci un review.
Captusiti cu hartie de copt fundul unor boluri (cescute), ungeti-le, inclusiv peretii laterali, cu ulei de masline. Imbracati marginile si fundul bolurilor cu rondele de rosii si dati la frigider.
Indepartati pielita si semintele de la restul rosiilor, taiati-le cubulete, tocati marunt ceapa si frunzele de busuioc.
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece.
Separat, intr-un vas, adaugati in ulei incins, rosiile taiate cubulete, ceapa si busuiocul, tocate marunt, pasta de rosii, zaharu, lasati la foc potrivit 15 min, amestecand mereu, apoi lasati la racit. Mixati amestecul sub forma de piure. Adaugati gelatina stoarsa, branza sfaramata, potriviti de sare si piper, omogenizati bine si dati la rece. Bateti smantana si incorporati-o in piureul racit.
Puneti amestecul in bolurile tapetate cu rosii, acoperiti cu folie de plastic si dati din nou la rece pentru cel putin 4 ore. Rasturnati pe farfurii, indepartati hartia de copt. Serviti imediat, stropind pe deasupra cu putin ulei de masline, decorat cu frunze de busuioc, langa o salata din verdeturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bavarez cu Rosii si Branza de Capra" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.01.2010 22:59:13
Arata bine Lucy...si cred ca sunt foarte bune!
Bravo!