Aperitive cu Bacon si Hrean

Complexitate
redusa
Aperitive cu Bacon si Hrean

Ingrediente

  • -50 g drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -100 ml lapte, caldut
  • -150 g bacon / costita afumata, taiat cubulete mici
  • -ulei
  • -1 kg faina, cernuta
  • -250 g unt / margarina, moale
  • -1 ou
  • -2 cartofi mari, fierti si pisati
  • -2 linguri cu varf pasta de hrean ras (la borcan)
  • -2 linguri sare
  • -160-180 g smantana, la temperatura camerei
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -chimen pentru t presarat (optional)

Mod de preparare

Amestecati drojdia cu zahar, diluati cu lapte caldut si amestecati pana ce zaharul este topit. Presarati deasupra 1 lingura de faina si lasati acoperit, la crescut, in loc cald.

Intre timp, prajiti bucatelele de bacon / costita afumata in putin ulei.

Puneti intr-un vas mai mare restul ingredientelor (mai putin smantana), adaugati drojdia activata, baconul prajit si amestecati. Adaugati treptat smantana si framantati un aluat omogen care se desprinde de vas si mana. Dati forma de bila si lasati cca 30 min la dospit, in vas acoperit.

Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si intindeti o foaie dreptunghiulara groasa de 1 deget - cca 1,5 cm. Impaturiti-o in doua, apoi in patru si lasati aluatul inca o data la crescut pentru 25- 30 min, in vasul acoperit.

Intindeti din nou aluatul intr-o foaie de aproximativ 1,5- 2 cm grosime. Crestati-l cu un cutit, tragand cu varful linii pe ambele directii, stantand astfel patratele mici, apoi decupati cu o forma rotunda sau patrata. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati-le foarte aproape unele langa altele, obligand aluatul sa creasca in sus si nu in lateral.

* Adunati aluatul ramas in urma decuparii, intindeti-l in foaie groasa de 1 deget, trasati linii cu cutitul si decupati din nou. Repetati pana folositi tot aluatul.

Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte si presarati cu chimen (optional).

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Serviti caldute sau reci, simple sau alaturi de o cana cu ceai ori lapte.
Fiind picante, aceste aperitive se potrivesc de minune si alaturi de un pahar cu bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie