Aperitive cu Bacon si Hrean

Complexitate
redusa
Aperitive cu Bacon si Hrean

Ingrediente

  • -50 g drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -100 ml lapte, caldut
  • -150 g bacon / costita afumata, taiat cubulete mici
  • -ulei
  • -1 kg faina, cernuta
  • -250 g unt / margarina, moale
  • -1 ou
  • -2 cartofi mari, fierti si pisati
  • -2 linguri cu varf pasta de hrean ras (la borcan)
  • -2 linguri sare
  • -160-180 g smantana, la temperatura camerei
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -chimen pentru t presarat (optional)

Mod de preparare

Amestecati drojdia cu zahar, diluati cu lapte caldut si amestecati pana ce zaharul este topit. Presarati deasupra 1 lingura de faina si lasati acoperit, la crescut, in loc cald.

Intre timp, prajiti bucatelele de bacon / costita afumata in putin ulei.

Puneti intr-un vas mai mare restul ingredientelor (mai putin smantana), adaugati drojdia activata, baconul prajit si amestecati. Adaugati treptat smantana si framantati un aluat omogen care se desprinde de vas si mana. Dati forma de bila si lasati cca 30 min la dospit, in vas acoperit.

Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si intindeti o foaie dreptunghiulara groasa de 1 deget - cca 1,5 cm. Impaturiti-o in doua, apoi in patru si lasati aluatul inca o data la crescut pentru 25- 30 min, in vasul acoperit.

Intindeti din nou aluatul intr-o foaie de aproximativ 1,5- 2 cm grosime. Crestati-l cu un cutit, tragand cu varful linii pe ambele directii, stantand astfel patratele mici, apoi decupati cu o forma rotunda sau patrata. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati-le foarte aproape unele langa altele, obligand aluatul sa creasca in sus si nu in lateral.

* Adunati aluatul ramas in urma decuparii, intindeti-l in foaie groasa de 1 deget, trasati linii cu cutitul si decupati din nou. Repetati pana folositi tot aluatul.

Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte si presarati cu chimen (optional).

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Serviti caldute sau reci, simple sau alaturi de o cana cu ceai ori lapte.
Fiind picante, aceste aperitive se potrivesc de minune si alaturi de un pahar cu bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Smucite smotocite cu blenderul Breville
Bucataras.RO

Smucite smotocite cu blenderul Breville

Acum ca tot l-am castigat pe domnul Brevill, e drept am fost irezistibila, chiar daca s-a lasat mult asteptat, am zis sa-l...

Smucite smotocite cu blenderul Breville
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura