Aperitiv de Sfecla Rosie pe Pat de Paine de Secara

Complexitate
redusa
Aperitiv de Sfecla Rosie pe Pat de Paine de Secara

Ingrediente

  • Pentru painea de secara (ies doua baghete)
  • 3 cups de faina de secara, neagra (eu am pus mediu)
  • 1 cup faina integrala
  • 1,5 lingurita de sare (sau dupa gust)
  • 30 gr drojdie proaspata (8 gr uscata)
  • 4 linguri de sirop de malt (eu nu am pus)
  • 2 linguri de melasa (nu am pus)
  • 1 3/4 cup apa calduta spre cald
  • 2 lingurite de cumin (eu am inlocuit cu chimen)
  • Pentru crema de sfecla:
  • 3 felii de paine de secara cu chimen
  • 100 gr piure de sfecla rosie
  • 150 gr branza crema brie
  • 100 gr smantana mai groasa
  • 1 lingurita de gelatina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

* cup= 1 cana de 250 ml

Pentru ca nu am vrut sa am o paine intreaga, mare, am preferat sa fac baghete din aluatul de secara.

Se pune 1 si jumatate de cup (cana de 250 ml) de faina de secara si 1/2 cana de faina integrala intr-un vas precum si drojdia (siropul de malt si melase daca le folositi) adaugam deasupra 3/4 cup (cana) de apa calduta, amestecam bine si acoperim.

Lasam sa stea pentru dospire 5 ore.
Dupa cele 5 ore adaugam peste aluat restul de faina ramasa si apa, semintele de cumin (chimen daca vreti sa inlocuiti) si framantati /amestecati bine.

Cosul pentru dospit se infaineaza bine, aluatul se imparte in doua, se da forma aleasa si se aseaza in cos. Se lasa la dospit circa 2-3 ore.

Se pregateste tava de copt, se prafuieste cu faina, painile dospite se transfera pe ele, se pudreaza cu faina si se introduc la cuptor pentru 35 de minute, aproximativ. Temperatura cuptorului trebuie sa fie de 425F/220C. Dupa coacere se transfera pe un gratar pentru racirea completa.

Crema de sfecla se prepara in modul urmator:

Sfecla se fierbe (daca aveti la borcan este si mai bine) dupa care se scurge si se pune intr-un vas.

Cu ajutorul robotului de bucatarie/food processor se transforma in piure.

In timpul cat ne ocupam de piureul de sfecla punem gelatina la hidratat. Dupa 3 minute incalzim putin gelatina, doar cat sa se lichefieze dupa care varsam peste piurelul de sfecla. Omogenizam si adaugam restul ingredientelor dupa care omogenizam iarasi. Vom obtine un mousse pufos.

Feliile de paine le punem in inele de decorat (sau folosim un inel de hartie-vezi poza) si turnam moussul de sfecla peste ele. Lasam la frigider peste noapte.

Scoatem a doua zi inelele, aranjam frumos pe farfurioarele de aperitiv, decoram dupa placere fie cu somon afumat fie simplu, cu ceapa verde taiata feliute subtiri.

Timpul de pastrare la frigider e important la fel este si hartia pe care o folosim. Trebuie, in cazul in care alegem optiunea de hartie, sa folosim doar hartie cerata altfel moussul se lipeste de hartie si devine o operatia greoaie indepartarea ei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
5
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Parteneri
Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?
Bucataras.RO

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

Si tu vrei sa stii cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Iti spun imediat reteta. De obicei se foloseste peste...

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri