Aperitiv de Sfecla Rosie pe Pat de Paine de Secara

Complexitate
redusa
Aperitiv de Sfecla Rosie pe Pat de Paine de Secara

Ingrediente

  • Pentru painea de secara (ies doua baghete)
  • 3 cups de faina de secara, neagra (eu am pus mediu)
  • 1 cup faina integrala
  • 1,5 lingurita de sare (sau dupa gust)
  • 30 gr drojdie proaspata (8 gr uscata)
  • 4 linguri de sirop de malt (eu nu am pus)
  • 2 linguri de melasa (nu am pus)
  • 1 3/4 cup apa calduta spre cald
  • 2 lingurite de cumin (eu am inlocuit cu chimen)
  • Pentru crema de sfecla:
  • 3 felii de paine de secara cu chimen
  • 100 gr piure de sfecla rosie
  • 150 gr branza crema brie
  • 100 gr smantana mai groasa
  • 1 lingurita de gelatina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

* cup= 1 cana de 250 ml

Pentru ca nu am vrut sa am o paine intreaga, mare, am preferat sa fac baghete din aluatul de secara.

Se pune 1 si jumatate de cup (cana de 250 ml) de faina de secara si 1/2 cana de faina integrala intr-un vas precum si drojdia (siropul de malt si melase daca le folositi) adaugam deasupra 3/4 cup (cana) de apa calduta, amestecam bine si acoperim.

Lasam sa stea pentru dospire 5 ore.
Dupa cele 5 ore adaugam peste aluat restul de faina ramasa si apa, semintele de cumin (chimen daca vreti sa inlocuiti) si framantati /amestecati bine.

Cosul pentru dospit se infaineaza bine, aluatul se imparte in doua, se da forma aleasa si se aseaza in cos. Se lasa la dospit circa 2-3 ore.

Se pregateste tava de copt, se prafuieste cu faina, painile dospite se transfera pe ele, se pudreaza cu faina si se introduc la cuptor pentru 35 de minute, aproximativ. Temperatura cuptorului trebuie sa fie de 425F/220C. Dupa coacere se transfera pe un gratar pentru racirea completa.

Crema de sfecla se prepara in modul urmator:

Sfecla se fierbe (daca aveti la borcan este si mai bine) dupa care se scurge si se pune intr-un vas.

Cu ajutorul robotului de bucatarie/food processor se transforma in piure.

In timpul cat ne ocupam de piureul de sfecla punem gelatina la hidratat. Dupa 3 minute incalzim putin gelatina, doar cat sa se lichefieze dupa care varsam peste piurelul de sfecla. Omogenizam si adaugam restul ingredientelor dupa care omogenizam iarasi. Vom obtine un mousse pufos.

Feliile de paine le punem in inele de decorat (sau folosim un inel de hartie-vezi poza) si turnam moussul de sfecla peste ele. Lasam la frigider peste noapte.

Scoatem a doua zi inelele, aranjam frumos pe farfurioarele de aperitiv, decoram dupa placere fie cu somon afumat fie simplu, cu ceapa verde taiata feliute subtiri.

Timpul de pastrare la frigider e important la fel este si hartia pe care o folosim. Trebuie, in cazul in care alegem optiunea de hartie, sa folosim doar hartie cerata altfel moussul se lipeste de hartie si devine o operatia greoaie indepartarea ei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Inghetata de trandafiri si banane
1
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de...

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti