Aperitiv de Sfecla Rosie pe Pat de Paine de Secara

Complexitate
redusa
Aperitiv de Sfecla Rosie pe Pat de Paine de Secara

Ingrediente

  • Pentru painea de secara (ies doua baghete)
  • 3 cups de faina de secara, neagra (eu am pus mediu)
  • 1 cup faina integrala
  • 1,5 lingurita de sare (sau dupa gust)
  • 30 gr drojdie proaspata (8 gr uscata)
  • 4 linguri de sirop de malt (eu nu am pus)
  • 2 linguri de melasa (nu am pus)
  • 1 3/4 cup apa calduta spre cald
  • 2 lingurite de cumin (eu am inlocuit cu chimen)
  • Pentru crema de sfecla:
  • 3 felii de paine de secara cu chimen
  • 100 gr piure de sfecla rosie
  • 150 gr branza crema brie
  • 100 gr smantana mai groasa
  • 1 lingurita de gelatina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

* cup= 1 cana de 250 ml

Pentru ca nu am vrut sa am o paine intreaga, mare, am preferat sa fac baghete din aluatul de secara.

Se pune 1 si jumatate de cup (cana de 250 ml) de faina de secara si 1/2 cana de faina integrala intr-un vas precum si drojdia (siropul de malt si melase daca le folositi) adaugam deasupra 3/4 cup (cana) de apa calduta, amestecam bine si acoperim.

Lasam sa stea pentru dospire 5 ore.
Dupa cele 5 ore adaugam peste aluat restul de faina ramasa si apa, semintele de cumin (chimen daca vreti sa inlocuiti) si framantati /amestecati bine.

Cosul pentru dospit se infaineaza bine, aluatul se imparte in doua, se da forma aleasa si se aseaza in cos. Se lasa la dospit circa 2-3 ore.

Se pregateste tava de copt, se prafuieste cu faina, painile dospite se transfera pe ele, se pudreaza cu faina si se introduc la cuptor pentru 35 de minute, aproximativ. Temperatura cuptorului trebuie sa fie de 425F/220C. Dupa coacere se transfera pe un gratar pentru racirea completa.

Crema de sfecla se prepara in modul urmator:

Sfecla se fierbe (daca aveti la borcan este si mai bine) dupa care se scurge si se pune intr-un vas.

Cu ajutorul robotului de bucatarie/food processor se transforma in piure.

In timpul cat ne ocupam de piureul de sfecla punem gelatina la hidratat. Dupa 3 minute incalzim putin gelatina, doar cat sa se lichefieze dupa care varsam peste piurelul de sfecla. Omogenizam si adaugam restul ingredientelor dupa care omogenizam iarasi. Vom obtine un mousse pufos.

Feliile de paine le punem in inele de decorat (sau folosim un inel de hartie-vezi poza) si turnam moussul de sfecla peste ele. Lasam la frigider peste noapte.

Scoatem a doua zi inelele, aranjam frumos pe farfurioarele de aperitiv, decoram dupa placere fie cu somon afumat fie simplu, cu ceapa verde taiata feliute subtiri.

Timpul de pastrare la frigider e important la fel este si hartia pe care o folosim. Trebuie, in cazul in care alegem optiunea de hartie, sa folosim doar hartie cerata altfel moussul se lipeste de hartie si devine o operatia greoaie indepartarea ei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici