Aperitiv cu Legume II

Complexitate
redusa
Aperitiv cu Legume II

Ingrediente

  • - 150 g piure de morcovi simplu
  • - 200 g piure de conopida simplu
  • - 360 g piure de brocoli simplu
  • - 75 g boabe de mazare fierte
  • - 1/4 praz
  • - 1 ardei rosu taiat bucatele
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1/4 lingurita cu chimen macinat
  • - 3 lingurite cu patrunjel maruntit
  • - 1/4 lingurita cu zahar
  • - 180 g mascarpone
  • - sare fin macinata
  • - piper alb fin macinat
  • - 1 varf de cutit cu nucsoara
  • - 22,5 g gelatina

Mod de preparare

- Vasul termorezistent se pastreaza la rece timp de 1 ora. Se tapeteaza vasul cu folie din plastic.
- Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

- Pentru primul strat: se mixeaza piureul simplu de morcovi cu 1/4 lingurita cu zahar, un varf de cutit cu nucsoara, 40 g mascarpone, sare si piper alb dupa preferinte. Se amesteca aceste ingrediente cu 4 g gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Se aseaza aceasta compozitie in vasul pregatit, niveland suprafata.

- Se adauga la suprafata (optional) frunze de patrunjel maruntite. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate.

- Pentru al doilea strat: se mixeaza piureul simplu de conopida cu 50 g mascarpone si 1 lingurita frunze de patrunjel maruntit. Se adauga 8, 5 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Se adauga prazul maruntit in prealabil in blender, boabele de mazare si ardeiul rosu taiat bucatele, amestecand usor. Se aseaza aceasta compozitie peste primul strat, niveland suprafata. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate.

- Pentru al treilea strat: se mixeaza piureul de brocoli cu 90 g mascarpone, usturoiul si chimenul. Se adauga 10 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate.

- Se rastoarna vasul pe un platou. Se desprinde folia alimentara.
- Se presara la suprafata frunze de patrunjel maruntite.
- Se feliaza dupa preferinta inainte de servire.
Am lasat platoul cu aperitive aproximativ 10 minute la temperatura camerei inainte de servire.

* - morcovii se fierb in apa cu sare, se strecoara, se lasa sa se scurga de apa si se paseaza in blender
** - buchetelele de conopida se fierb in apa cu sare, se strecoara si se paseaza in blender
*** - buchetele de brocoli se fierb in apa cu sare, se lasa sa se scurga de apa apoi se paseaza in blender

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Muffins cu visine
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti