Alivanca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Alivanca

Ingrediente

  • 300 g branza de vaci
  • 100 g branza de oi
  • 3 oua
  • 50 g smantana
  • 60 g malai
  • 30 g faina alba
  • 40 g unt moale + pentru uns vasul
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi.
Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam.
Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cu ajutorul unei palete, le incorporam usor in compozitia cu branza.
Ungem un vas termorezistent cu unt, dar intr-un strat mai generos (eu am folosit un vas cu diamentrul de 20 cm si inca unul micut, de o singura persoana).
Turnam compozitia, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Se lasa in cuptor pana alivanca prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit.
Se serveste calda cu smantana. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici