Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Sir Winston Churchill (1874-1965) a ocupat funcția de prim-ministru al Regatului Unit în două mandate: în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1940-1945) și din nou între 1951 și 1955. Churchill este cunoscut pentru rolul său decisiv în conducerea Marii Britanii către victorie împotriva Germaniei naziste și pentru discursurile sale inspiraționale care au menținut moralul britanicilor în cele mai dificile momente ale războiului​. Pe lângă cariera sa politică, Churchill a fost și un prolific autor, câștigând Premiul Nobel pentru Literatură în 1953 pentru scrierile sale despre istoria celui de-al Doilea Război Mondial. Provenind dintr-o familie aristocratică, tatăl său fiind Lord Randolph Churchill, iar mama sa Jennie Jerome, o bogată moștenitoare americană, Churchill a avut o viață marcată de numeroase realizări și contribuții semnificative la istoria globală.​

Legenda spune că lui Winston Churchill îi plăcea atat de mult brânza Gorgonzola încât a marcat zona de pe teritoriul Italiei în care acesta se producea cu un cerc roșu pe harta sa strategică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a preveni bombardarea fabricilor de brânză. Churchill era atât de pasionat de brânza Gorgonzola, încât o prefera față de Blue Stilton, regele brânzeturilor britanice. Înainte și după al Doilea Război Mondial, în weekenduri, un tren de marfă încărcat cu roți de brânză pleca de la Novara către Londra. Sursa: lastampa.it

O altă poveste frumoasă a brânzei gorgonzola este că s-a aflat în meniul premium al celebrului Titanic.

Titanicul a pornit în călătoria sa inaugurală spre New York din Southampton, în sudul Angliei, la 10 aprilie 1912, cu peste 2.200 de persoane la bord. În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, Titanicul, cel mai mare pachebot din lume la data plecării sale în călătoria inaugurală, s-a scufundat în apele Oceanului Atlantic. Nava a fost lovită de un aisberg. Tragedia s-a soldat cu moartea a peste 1.500 de persoane. Este unul dintre cele mai mari dezastre marime care s-au întâmplat pe timp de pace. La peste 100 de ani distanță s-a vândut la licitație un meniu al restaurantului de la clasa I a vaporului. Suvenirul, care prezintă semne de deteriorare cauzate de apă, a fost achiziţionat de către un licitator anonim în cadrul vânzării organizate de Henry Aldridge & Son. Participantul a achitat pentru meniu suma de 66.000 de lire sterline (81.000 $).

În ziua catastrofei, pe 14 aprilie 1912, pasagerii clasei I puteau alege să mănânce file de calcan, pui a la Maryland, cotlete de miel la grătar, creveţi, maioneză de somon şi sardine afumate. Pasagerii au servit şi platouri bogate din brânzeturi. Cheshire, Stilton, Gorgonzola, Edam, Roquefort Cheddar sau Camembert sunt câteva dintre sortimentele din care au putut alege. Iar ca băutură, au servit bere la draft din Munchen, cu gheaţă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
5
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa