5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea:

1. Gorgonzola este o brânză care este o sursă de vitamine A, B2, B6 și B12. Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și imunitar, în timp ce vitaminele B6 și B12 contribuie la formarea normală a globulelor roșii.

2. Gorgonzola DOP poate avea un efect pozitiv asupra bunăstării mintale, deoarece este bogata în vitamina A, B12, folat, calciu, fosfor, zinc și, mai ales, în triptofan. Triptofanul este un aminoacid implicat în sinteza serotoninei, cunoscută și ca „hormonul fericirii”, și a melatoninei, care pare să moduleze ritmul somn-veghe. O porție de 50 g de Gorgonzola DOP oferă organismului aproape de două ori mai mult triptofan decât un pahar de lapte de 125 ml.

3. Brânza Gorgonzola DOP este făcută fără adaos de aditivi sau conservanți.

Citește și: REȚETA ROMANTICĂ A BRÂNZEI GORGONZOLA

4. Știați, de exemplu, că Gorgonzola DOP este o brânză naturală fără lactoză*? (*mai puțin de 0,1g/100g, o consecință naturală a procesului tipic de producție. Conține galactoză.”). Lactoza este digerată de organism datorită enzimei lactază, a cărei activitate la unii oameni poate fi afectată. În Gorgonzola DOP, lactoza este consumată de bacteriile lactice în timpul fermentației.

5. Datorită activității proteolitice a lui Penicillium, Gorgonzola este una dintre cele mai ușor digerabile brânzeturi Gorgonzola este bogată în calciu și fosfor, care contribuie la stabilizarea unui metabolism energetic normal și ajută la funcționarea normală a membranelor celulare.

Citește și: CUM RECUNOȘTI O BRANZĂ GORGONZOLA DE CALITATE. CARE ESTE SEMNUL CE DIFERENȚIAZĂ PRODUSELE!

În timpul procesului de preparare și maturare a brânzei gorgonzola, microorganismele tipice acesteia contribuie la formarea unei game largi de peptide mici și aminoacizi liberi, care pot fi ușor asimilați și utilizați. Acești compuși, împreună cu cei nutritivi prezenți în lapte, fac din brânza Gorgonzola un aliment cu siguranță potrivit pentru dieta unui sportiv.

SURSA https://en.gorgonzola.com/columns/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Mini rulada cu zmeura
2
Dulciuri

Mini rulada cu zmeura

Mini rulada cu zmeura
Supa crema de linte rosie
3
Salata de morcovi cu telina
4
Salate

Salata de morcovi cu telina

Salata de morcovi cu telina
Gofre cu zmeura
5
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Parteneri
Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul  200
Bucataras.RO

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200

In sfarsit am ajuns si eu la 200 de retete impartasite cu voi, oameni dragi, buni si zambiciosi! >:D< :-*

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri