Chilli con carne la slow cooker Crock Pot

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • Fasole rosie cca. 500 g,
  • • Porumb cca. 250 g ( 1 conservă),
  • • Carne tocata mixtă cca. 600 g,
  • • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • • Praz 1 fir subțire,
  • • Ardei kapia 1 bucată,
  • • Roșii uscate cca. 100 g,
  • • Bere cca. 500 ml,
  • • Sare de mare cca. 2 linguri,
  • • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • • Oregano 1 lingură,
  • • Foaie de dafin 1 bucată,
  • • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • • Boia de ardei iute cca. 1 linguriță.
  • • Pasta de roșii cca. 500 ml,

Mod de preparare

• Fasolea roșie se curăță, se spală și se pune la umflat peste noapte in apă rece.
• Ardeiul kapia, ceapa și prazul curățate și tocate mărunt se călesc în puțin untdelemn și apă, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute.
• Se adaugă carnea tocată, mirodeniile ( sare, piper, boia, oregano) și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu.
• Amestecul de carne și legume se transferă în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock Pot (dacă aș fi avut un MulticookerCrockPotExpres – MCPE :D)) călirea ingredientelor s-ar fi făcut direct în vasul aparatului!), apoi se adaugă fasolea roșie scursă de apă, boabele de porumb, berea, pasta de roșii, roșiile uscate și foia de dafin, se amestecă ușor să se înglobeze toate ingredientele. Se pornește aparatul CrokPot, se setează la nivelul HIGH pentru 4 ore și se lasă să gătească lent. Dacă mai este nevoie de lichid, completați cu bere
• Mâncare se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, eu în schimb am savurat-o cu brânză grasă de oaie.
• Spor și poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

"retete festive de iarna"

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj