Salata Semi-cruda

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci (conserva sau crude)
  • 1-2 rosii
  • 1-2 castraveti
  • 2 cartofi
  • 1-1/2 salata verde
  • dressing de salata
  • 2 oua fierte
  • 1ceapa rosie sau verde
  • sare
  • piper
  • ulei floarea soarelui/unt
  • Optional: carne pui fiarta/la cuptor
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

- cartofii se fierb
- ciupercile se taie cubulete si se calesc in tigaie cu uleiul/untul
- Se taie ceapa rondele (daca e rosie), respectiv bucatele (ceapa verde)
- se taie cubulete castravetele

- se taie rosia felii
- se taie ouale fierte felii
- se franjureaza salata verde

- se amesteca totul (- se adauga carnea de bui fiarta/coapta, bucatele)
- se adauga dressingul (eu din pacate nu stiu sa fac, dar se gaseste la supermarket)
- se adauga sarea, piperul (- se stoarce zeama de lamaie)
Se recomanda ca la salata verde sa adaugam zeama de lamaie, care are vitamina c, ce ajuta la absorbtia fierului din salata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...