Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • 1 caserola/ 1 punga de salata rucola
  • 2 rosii dulci
  • 4-5 felii subtiri de prosciutto sau sunca de casa
  • 6-8 bilute de mini-mozzarella (puteti folosi si cas sau telemea putin sarata) cateva floricele de conopida
  • 4 oua de prepelita (sau 2 oua de gaina) marar proaspat
  • seminte de susan
  • crema balsamica
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • optional fulgi de chili

Mod de preparare

Salata fara nume sau speciala de marti. Asa am botezat aceasta farfurie plina de culoare si savoare! Si hai sa recunoastem, dupa o zi de luni, greoaie si fara prea mult chef de lucruri colorate, o doza sanatoasa de leguminoase "in your face", nu poate face decat bine. Plus ca nici ziua de marti nu striga neaparat ...

Daca ne urmariti pe Facebook sau Instagram, stiti ca ne plac salatele, in diferite combinatii, cu diferite legume si/sau fructe. Aceasta salata speciala de marti este in top 5-ul nostru si asta, pentru ca are cate putin din toate: rucola crunchy, rosii cu gust dulceag, mozzarella cu textura perfecta, mini-oua, prosciutto ... adica prosciutto ... si un element surprinzator, conopida. Este o salata satioasa dar si destul de fresh, cat sa fie perfecta pentru un pranz usor.

Mod de preparare:

Este doar o salata, prepararea este deci usoara! Nu va lasati descurajati de atatea ingrediente:)

Punem ouale de prepelita la fiert, 8-10 minute ar trebui sa fie suficiente. In salata noastra am folosit conopida cruda, daca preferati floricelele ceva mai moi, puteti sa le puneti la fiert pentru 5 minute. Nu uitati de sare!

Spalam si taiem rosiile, felii sau cuburi, cum le preferati. Spalam si rucola si lasam frunzele 'piperate' pe un prosop sa se scurga de excesul de apa.

Cand au trecut cele 10 minute, scurgem apa de pe oua si imediat umplem la loc cratita cu apa rece-rece, astfel ouale se vor curata perfect!

Trecem la asamblarea salatei, pas creativ, care ramane la atitudinea si disponibilitatea fiecaruia. Noi am ales un platou mai mare, pe care am asezat rucola, apoi din loc in loc am asezat conopida, mozzarella desfacuta cu mana, jumatati de oua, feliile de rosii, iar toppingul suprem, feliile de prosciutto desfacute in fasii subtiri. Am stropit totul cu ulei de masline si crema balsamica, iar touch-ul final a fost dat de praful de sare si piper. Sa nu uitam de iute!

Va dorim pofta buna!
Http: //aventuriculinarein2. Ro/2016/06/15/salata-fresh-cu-conopida-prosciutto-si-oua-de-prepelita/

Facebook: Aventuri culinare in 2
Instagram: aventuriculinarein2
Pinterest: coolinarein2
Twitter: @coolinarein2
Google+: Aventuri Culinare in 2

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti aromatizați

Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

Spaghete cu creveti aromatizați
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj