Salata De Pui Cu Caise

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr paste spiralate
  • 6 caise (mai putin coapte)
  • 1 piept de pui
  • 1 dovlecel mic
  • 2 ardei grasi
  • busuioc verde
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper alb macinat
  • Sosul de caise:
  • 2 caise bine coapte
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 1 lingura zahar
  • o cescuta ulei vegetal
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert, scurgeti apa si lasati sa se raceasca.

Bateti usor carnea de pui, presarati cu sare, piper si busuioc uscat. Puneti la fript in tigaia de teflon. Lasati sa se raceasca.

Taiati caise felioare, dovleceii fasii, ardeii julien iar carnea rupeti-o fasii.

Amestecati legumele cu carnea si busuiocul verde.

Dati la rece cat timp pregetiti sosul.

Puneti in blender caisele fara samburi, zaharul si otetul. Mixati. Fara sa opriti aparatul turnati uleiul pana obtineti un sos omogen. Adaugati busuioc verde.

Turnati sosul peste salata si amestecati.

POFTA BUNA!
Se obtin aprox. 6 portii mari.
Poate constitui felul principal intr-o zi torida de vara.
Este o mancare sanatoasa cu gust exotic.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.