Salata de Pui Braziliana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru doua portii:
  • carne fiarta de pui (partea superioara de la 2 pulpe sau un piept de pui)
  • mazare fiarta (o jumatate de conserva mica)
  • porumb fiert (o jumatate de conserva mica)
  • 1 lingura cu stafide
  • 2 linguri cu masline fara simburi si tocate marunt
  • 2 morcovi curatati de coaja si rasi (eu i-am taiat betisoare)
  • 1 mar curatat de coaja, cotor si taiat cuburi mici sau ras
  • Maioneza:
  • 1 galbenus
  • sare
  • mustar
  • ulei cit e nevoie
  • Garnitura:
  • 2 cartofi medii
  • sare si ulei pentru prajit

Mod de preparare

* In plus in reteta originala mai exista si ceapa tocata si smintina pe care eu nu le-am pus.

Curatati si taiati subtiri cartofii, ca pentru cartofi pai. Ii spalati in apa rece, scurgeti si apoi uscati cu servetul. Ii prajiti in ulei fierbinte, cind sunt gata si crocanti ii scoateti cu paleta si ii lasati sa se scurga pe hirtia speciala pentru prajeli. Adaugati acum si sarea.

Amestecati intr-un castron toate ingredienteleì, carnea de pui rupta sau taiata in bucati si restul la iar la urma adaugati maioneza si amestecati bine.

Serviti in farfurie direct sau pe un platou adaugind desupra salatei cartofii prajiti.
O salata asemanatoare ca si ingrediente putin cu salata noastra beuf, este si ea traditionala mai ales la sarbatori (Craciun, Revelion).

Numele i se trage de la o reteta braziliana, dar nu este acelasi lucru, aceasta e o salata in timp ce Salpicão portughez e o mincare. Cine este curios poate sa caute pe net si va gasi multe informatii importante.

Are anumite ingrediente obligatorii: puiul, mazarea si porumbul fierte si stafidele. Unii pun mar si altii ananas sau alte ingrediente care oricum la noi nu se gasesc. Si obligatoriu se serveste cu cartofi prajiti deasupra. In Brazilia se gasesc acesti cartofi pai extrem de subtiri (ca sireturile de pantofi vad ca se numesc la ei) sau cartofi rasi pe razatoare si apoi prajiti in mult ulei incins, sa fie subtiri si crocanti. Cred ca ar merge si niste chipsuri de cartofi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Sara & Miki.

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj