Salata de paste cu legume

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500g paste scurte(eu am folosit penne)
  • 200g mazare din conserva(se poate folosi si fasole verde)
  • 200g porumb dulce din conserva
  • 4 rosii
  • 1 morcov
  • 3 cepe verzi
  • 100g alune nesarate prajite
  • Sos:
  • 3-4 linguri de ulei
  • 5 linguri de otet de mere
  • 1 lingura de zahar(facultativ)
  • verdeata toccata marunt(patrunjel,marar)
  • 1 ardei iute tocat marunt(fara nervuri si seminte),daca sanatatea va permite il puneti,daca nu ,renuntati la el!

Mod de preparare

Se pun la fiert pastele apoi se scurg si se amesteca cu putin ulei(1lingura).Se taie ceapa verde pe diagonala in bucati mai mari(2-3cm).Rosiile se taie feliute subtiri,morcovul se taie julien.Se scoate mazarea si porumbul sin conserva si se scurge bine Alunele se sfarama,dar nu prea marunt.Daca doriti puteti sa caliti putin morcovul si mazarea sau sa le fierbeti 3-4min.trebuie sa ramana putin tari.Se face sosul amestecandu-se toate ingredientele foarte bine.Eu am folosit un borcan cu capac in care le-am pus pe toate si am agitat bine.
Se pun toate legumele intr-un vas si se toarna deasupra sosul,apoi se serveste cu pastele.
Daca doriti le puteti amesteca foarte usor pe toate .


Se poate servi ca fel unic la masa sau poate fi o garnitura excelenta la friptura.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj