Salata de Castraveti Umpluti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 castraveti de gradina sau 1 castravete lung (de sera)
  • -200 g smantana cu branza de vaci / branza de burduf sau telemea de capra (oaie) + smantana
  • -1 lingurita ceapa rasa sau 2 fire ceapa verde, tocata marunt
  • -1 rosie decojita, taiata cubulete
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -boia
  • Pentru servit
  • -frunze de salata
  • -felii de rosii
  • -rondele de ardei iute, optional

Mod de preparare

Curatati castravetii de coaja si taiati in bucati de circa 2-3 cm lungime. Scoateti miezul.
Separat, omogenizati bine branza cu smantana, rosia, ceapa, boiaua si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Umpleti bucatile de castraveti si asezati pe un pat de frunze de salata (spalate si scurse).
Ornati cu felii de ardei iute (optional) si pesarati putina boia pentru culoare.

Serviti, intercaland felii de rosii printre castravetii umpluti.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...