Salată Bulgarească

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata) ;
  • 3 cepe verzi;
  • 1 castravete Fabio;
  • 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma) ;
  • 200 g telemea Delaco;
  • 200 g sunca presata;
  • 4 oua fierte tari;
  • 100 g masline negre;
  • ulei de strugure;
  • sare;
  • otet;
  • verdeata
  • boabe de porumb
  • ardei rosu
  • piper
  • zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare

O salată plină de arome şi prospeţime ...

Ingrediente:

- 1 salată verde (de preferat cea cu frunza creată);
- 3 cepe verzi;
- 1 castravete Fabio;
- 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma);
- 200 g telemea Delaco;
- 200 g suncă presată;
- 4 oua fierte tari;
- 100 g masline negre;
- ulei de strugure;
- sare;
- oţet;
- verdeaţa, boabe de porumb, ardei rosu, piper, zeama de lămâie (opţional).


Mod de preparare

Spălăm salata în mai multe ape pentru a îndeparta nisipul după care o punem la scurs pe şervete absorbante.

Spălăm legumele si le curătăm. Începem să le tăiem.

Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacără).

Într-un vas punem ceapa tăiata rondele, salata verde scursă bine si ruptă cu mâna, castravetele si rosiile tăiate cuburi.

tăiem telemeaua şi şunca în felii si cubuleţe. Le adăugăm peste salată.

Curătăm ouăle si le taiem după plac. Adăugăm şi măslinele.

Condimentăm cu sare, piper, oţet, ulei, zeamă de lămâie etc.

Amestecăm şi servim.

Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase.

Cantităţile de legume pot varia în funcţie de gustul personal. Puteţi adăuga ardei gras tăiat cubuleţe şi boabe de porumb, puteţi renunţa la ouă şi castravete, puteţi face ce combinaţie doriti. Importante sunt telemeaua, şunca presată şi salata verde.

Uleiul poate fi de care doriţi: de măsline, de floarea-soarelui, de rapiţa etc.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Un pranz gustos si satios! Curcanul fiind de casa, a necesitat mai mult timp de gatire.

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj