Tarta cu Piersici

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt crema:
  • -500ml lapte
  • -150g zahar
  • -5 gabenuse
  • -1 vanilina
  • -50g faina
  • Pt blat:
  • -250g faina
  • -1 ou intreg + 1 albus
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -sare
  • -100g zahar
  • -1praf de copt
  • Pt decor:
  • -4 piersici
  • -1 gelatina

Mod de preparare

Prima data se face crema, pt ca ea trebuie lasata la racit. Asadar, se pun 400ml lapte la fiert. Si pana fierbe laptele, se mixeaza bine, galbenusele cu zaharul si cu vanilina. Dupa ce s-a format o crema pufoasa, se adauga laptele si faina.

Cand laptele din cratita, incepe sa clocoteasca, se adauga galbenusele cu restul, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa care se stinge focul si se lasa la racit.

Dupa care se fac aluatul. Asadar, intr-un bol punem faina, untul, praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie, rasa, putina sare si se framanta bine. Dupa care, se pune aluatul, pe o folie si se da la frigider pt 40 min.

Dupa, acest timp, se scoate aluatul din frigider, se intinde pe o hartie de copt, care a fost taiata cat tava.

Dupa ce a fost intins, cu tot cu hartie se pune in tava. Tava se da la cupor, pana aluatul prinde o culoarea maronie, placuta.

Dupa care, scoatem aluatul din cuptor si il lasam la racit.

Dupa ce s-a racit si aluatul, il luam de pe hartia de copt si il aranjam pe un platou. Dupa care, punem crema peste el si o aranjam uniform.

Piersicile se spala si se taie feliute. Feliutele se aranjeaza peste crema, dupa plac.

Dupa ce ati terminat de aranjat piersicile, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

Mai apoi punem gelatina peste fructe.

Pofta buna!
Lasam tarta, cel putin 2h, deoparte, inainte de a o consuma.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.