Saleuri cu mac sau chimen

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1/2 kg untura
  • - 250 ml lapte
  • - drojdie (cat o nuca)
  • - 1/2 kg branza sarata
  • - faina cat cuprinde pentru un aluat tare
  • - un ou
  • - mac / chimen

Mod de preparare

- untura se pune intr-un vas mai mare si se amesteca bine pana se face ca o pasta
- separat, drojdia se dizolva in laptele caldut
- se toarna laptele cu drojdia peste untura; se adauga branza rasa fin si faina si se framanta un aluat tare
- se lasa cam 1/2 h la crescut
- se intind foi de 3-4 mm grosime,care se ung cu ou batut si se presara cu mac sau chimen; se taie fasii cu rotita zimtata sau cu un cutit, se aseaza in tava neunsa si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana incep sa se rumeneasca.
Pentru aceasta reteta, este nevoie de cel putin doua tavi pentru cuptor; se coc foarte repede, dar aceasta cantitate intra in aprox. 10 tavi. Sunt ieale pentru sarbatori, ca o alternativa la vesnicele saleuri fara gust de la patiserie. Merita efortul!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

Ce faci cand o prietena te suna ca vine pe la tine si tu stii, ca nu ai cu ce o servi? Te gandesti, ce poti pregati intr-un...

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj