Saleuri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 125 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 250 ml lapte
  • 250 ml bors
  • 1,35 kg faina
  • 2 oua
  • sare grunjoasa
  • mac / susan / chimen

Mod de preparare

Se lasa untul la temperatura camerei, dupa care se taie bucatele si se amesteca cu celelalte ingrediente. La sfarsit se adauga faina cat cuprinde, pana la obtinerea unui aluat care nu se mai lipeste de degete. (Se poate folosi mixerul pentru omogenizare atunci cand consistenta aluatului o permite).

Se acopera si se lasa la rece minim 2-3 ore.
Apoi se imparte aluatul in 4-5 parti. Bucatile se intind pe rand cu sucitorul in foi subtiri sau foarte subtiri, in functie de cat de groase doriti sa iasa saleurile.

Se taie saleurile, dupa care se ung cu oul batut. Se presara cu sare si dupa preferinta mac, susan sau chimen. Este recomandat sa folositi sare grunjoasa pentru ca arata si se simte mai bine.
Se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor pana capata o culoare aurie.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.