Rulouri din Foi de Placinta cu Brinza Sarata si Marar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta sau foi de placinta facute de voi
  • faina
  • sare
  • putin ulei
  • apa calda
  • putin amidon sau faina ca sa pudrati foile cind le intindeti cu sucitorul sau ca mine cu masina de paste
  • umplutura:
  • ricotta proaspata (sau brinza de vaci)
  • brinza feta greceasca (sau telemea sarata romaneasca) in parti egale
  • marar proaspat, tocat
  • ornament:
  • un galbenus
  • marar si patrunjel

Mod de preparare

Pregatim umplutura: strivim cu furculita ricotta si brinza feta si adaugam la sfirsit marar tocat

Pregatim foile de placinta: amestecam faina cu putina sare fina si putin ulei apoi varsam apa calda putina cite putin si framintam pana cand obtinem un aluat matasos, As putea da si cantitati, insa depinde mult de faina voastra, uneori faina e mai umeda sau mai uscata deci cantitatile nu se mai potrivesc. Sa zicem ca pentru 200 gr faina, 1 linguruita de ulei, un praf de sare si cca 100-120 ml apa calda.

Aluatul framantat si cu o forma de bila il puneti pe masa de lucru si il acoperiti cu o oala ca un clopot. Oala trebuie sa fie incalzita pe flacara aragazului sau in cuptor si asa fierbinte, cu grija sa nu va ardeti o asezati peste aluat avind din nou grija sa nu o lipiti de aluat, sa nu se atinga. Ea va fi doar ca un clopot deasupra. o acoperiti cu cirpe de bucatarie, fete de masa si lasati asa pina oala se raceste.

Aluatul o sa devina foarte matasos si elastic. Il impartiti in bucati cit un ou (restul il tineti acoperit mereu) si intindeti fiecare bucata cit mai subtire posibil cu sucitorul/ vergeaua sau cu masina de paste cum am facut eu (am mers pina la numarul maxim, adica foaia cea mai subtire si apoi am mai tras si cu miinile de marginile aluatului ca sa se intinda si mai subtire, atentie sa nu il rupeti). Nu uitati sa presarati amidon (de porumb sau de griu) sau faina cind intideti foile.

Daca folositi foi de placinta reteta voastra incepe abia aici.

Taiem fiecare foaie de placinta de dimensiunea care ne place (cit o foaie A4 de exemplu), o ungem cu putin ulei cu pensula de bucatarie si asezam deasupra o alta foaie de aceeasi dimensiune. Deasupra punem umplutura si rulam ca o clatita, dar cu marginile inchise, de preferat (un fel de sarma mai mare).

Punem pe fiecare rulou cite un fir de marar sau patrunjel si ungem cu galbenus de ou. Asezam rulourile in tava cu hartie de copt si coacem in cuptor la temperatura mare pina cind sunt frumos rumenite.


Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.