Placintele Aperitiv cu Branza de Vaci, Marar si Ceapa Verde

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 ou
  • -100 g smantana
  • -1 lingurita sare
  • -aproximativ 100- 120 ml apa
  • -60- 80 g unt, la temperatura camerei
  • -faina cat cuprinde, aproximativ 450 g ( circa 3 pahare)
  • -100 g smantana pentru uns placintelele
  • Umplutura:
  • -600 g branza de vaci, bine scursa
  • -1- 2 oua
  • -sare, dupa gust
  • -1 legatura de marar verde, tocat marunt
  • -cateva fire de ceapa verde, taiate rondele

Mod de preparare

Aluat:
Framantati un aluat ca de paine, putin mai moale si mai lipicios, din ou, smantana si faina cernuta impreuna cu sarea.
Lasati sa se odihneasca 15 min la temperatura camerei.
Impartiti aluatul in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti-o cu 1/3 din cantitatea de unt moale.
Rulati sub forma de sul, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.

Intre timp pregatiti umplutura:
Amestecati bine branza de vaci cu oul, sarea, mararul, ceapa verde si omogenizati bine.
Scoateti cate un rulou de la rece si taiati-l in 10- 12 bucati egale.
Intindeti fiecare bucatica intr-o foaie rotunda de 6- 8 cm diametru si puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura. Aduceti marginile spre centru si lipiti bine.
Fie le asezati cu lipitura in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fie le impachetati ca in poze, apoi ungeti-le cu smantana.
Procedati la fel pana terminati tot aluatul si umplutura.
Dati la cuptorul incins la 200 grade pana incep sa se rumeneasca, apoi inca 10 min la 150 grade.
Scoateti-le din tava pe gratar si acoperiti imediat cu un prosop, sa se inmoaie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tort Sacher

Am gasit aceasta reteta, cica originala, de tort Sacher si neaparat am vrut sa o testez. A iesit extraordinar de bun! Chiar...

Desert Tort Sacher
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.