Placinta Taraneasca cu Dovleac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 700 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 350 ml lapte (mai mult sau mai putin)
  • 1 ou
  • 50ml ulei
  • 1 lg zahar
  • sare
  • Umplutura:
  • dovleac
  • zahar
  • vanilie
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta elastica care se lasa la odihnit cam 15 min. Se imparte in bucati egale si se intinde in foaie subtire fara sa se rupa, se unge cu putin ulei si se intinde umplutura preparata astfel: dovleacul (la noi li se mai zice si bostani turcesti) curatat de coaja se rade prin razatoarea de mere apoi se caleste impreuna cu zaharul pana ce se inmoaie bine. Se adauga scortisoara sarea si vanilia si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce am intins umplutura pe foaie se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou sau ulei si presaram zahar tos. Se coace la foc potrivit

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...