Placinta cu Urda si Verdeata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • o cana de lapte cald (aprox 200ml)
  • 100ml ulei
  • 100ml suc sau pasta de rosii - optional
  • 500g faina
  • o jumatate de cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 500 g urda
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 linguri iaurt
  • 1 ou
  • o legatura marar
  • 1-2 fire ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

Pentru aluat, se dizolva drojdia in putin lapte, se adauga zaharul si sarea, restul de lapte si faina cat sa iasa ca o smantana groasa.

Se amesteca bine, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca, acoperit cu un servet (20-30min). Apoi se adauga sucul de rosii, restul de faina, uleiul treptat, si se framanta. Aluatul trebuie sa ramana destul de moale, asa ca nu adaugati toata faina o data. s-ar putea sa mai ramana sau sa mai trebuiasca suplimentata cantitatea. Se lasa la crescut 30min.

Intre timp se pregateste umplutura. Urda se faramiteaza cu o furculita, se adauga smantana si iaurtul, verdeata tocata, sare dupa gust si oul. Se omogenizeaza bine.

Dupa ce a crescut, aluatul se rastoarna pe o planseta presarata din belsug cu faina si se intinde o foaie mai grosuta. Se intinde peste ea umplutura si se ruleaza.

Eu am asezat-o in spirala intr-un vas rotund uns cu ulei, si dupa coacere am taiat-o felii, ca pe tort.

Se coace 30-40 min la 200 grade.

Pofta mare!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de ciuperci pleutorus

De fapt tot un fel de tocăniță de ciuperci, doar că am folosit usturoi și ceapă verde.

Ostropel de ciuperci pleutorus
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj