Placinta cu Spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg spanac
  • 1 pachet foi de placinta subtiri (bella, linco)
  • 200 gr telemea vaca
  • 2 oua+1 ptr uns
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se curata, se spala bine spanacul si se opareste in apa clocotita cu un praf de sare. Se scurge de apa, se toaca cu un cutit si se amestece cu 2 oua batute branza rasa, zeama de lamaie, verdeata tocata sare si piper.

Se aseaza in tava unsa jumatate din foile de placinta unse cu ulei intre ele, deasupra spanacul si restul de foi unse deasupra. Se bate un ou cu putin lapte si se toarna peste placinta, se pune la cuptorul incalzit din timp 30 minute.

Pofta buna!
Se serveste taiata in bucati calda sau rece ca aperitiv.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.