Placinta cu rosii si masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 250 grame malai
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 1 rosie
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita zahar
  • cateva masline tocate
  • patrunjel verde tocat
  • zeama de la o portocala
  • 2 cesti de lapte
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 pliculet praf de copt
  • seminte de susan

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam uleiul de masline, zeama de porto, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Separat amestecam faina cu malaiul si praful de copt, peste acestea adaugandu-se amestecul de ulei de masline, oul, si laptele, apoi omogenizam compozitia. Spalam rosia, o curatam de coaja si o tocam in bucatele. Aluatului nostru ii adaugam rosia si maslinele. Obtinem astfel un aluat asemanator celui de chec.

Ungem o tava/ un vas cu ulei de masline si turnam aluatul. Coacem timp de ora si numai dupa ce s-a racit taiem placinta. Pe deasupra presaram cateva seminte de susan.

Aceasta placincica poate inlocui painea, sau poate fi servita cu branza si smantana, fiind asemanatoare cu mamaliguta noastra

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Smoothie multicereale și fructe

   Cred că-ncepe să-mi placă mult de tot ideea de băutură și mâncare 2 în1. Mai ales că nu e...

Smoothie multicereale și fructe
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj