Placinta cu rosii si masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 250 grame malai
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 1 rosie
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita zahar
  • cateva masline tocate
  • patrunjel verde tocat
  • zeama de la o portocala
  • 2 cesti de lapte
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 pliculet praf de copt
  • seminte de susan

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam uleiul de masline, zeama de porto, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Separat amestecam faina cu malaiul si praful de copt, peste acestea adaugandu-se amestecul de ulei de masline, oul, si laptele, apoi omogenizam compozitia. Spalam rosia, o curatam de coaja si o tocam in bucatele. Aluatului nostru ii adaugam rosia si maslinele. Obtinem astfel un aluat asemanator celui de chec.

Ungem o tava/ un vas cu ulei de masline si turnam aluatul. Coacem timp de ora si numai dupa ce s-a racit taiem placinta. Pe deasupra presaram cateva seminte de susan.

Aceasta placincica poate inlocui painea, sau poate fi servita cu branza si smantana, fiind asemanatoare cu mamaliguta noastra

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...