Placinta cu Praz, Branza si Cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 1kg praz
  • 400 gr branza uscata, eu am folosit feta de oaie si telemea de oaie
  • 2 cartofi fierti
  • 4-5 oua
  • 3 linguri parmezan
  • 1 lingura patrunjel
  • ulei de masline
  • piper
  • sare
  • busuioc
  • oregano
  • sare

Mod de preparare

Tocam prazul si il dam la calit aprox 10 min in ulei de masline. Dupa ce il calim il lasam la racit.

Radem branza si cartofii fierti, adaugam prazul racit, in mijlocul compozitiei adaugam ouale si amestecam.

Adaugam patrunjel, parmezan, piper si amestecam.

Eu nu am folosit sare doarece telemeaua era destul de sarata.

Intindem foaia in tava unsa cu unt si pudrata cu faina, o stropim cu ulei de masline si adaugam compozitia, o intindem in strat uniform si o acoperim cu a doua foaie pe care o crustam cu cutitul.
Stropim si aceasta foaie cu ulei de masline, si presaram deasupra oregano si busuioc.

Eu am tinut-o 1 ora la cuptor, la foc mic.


Se poate servi cu salata de rosii asezonata cu sare, oregani si ulei de masline.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.