Placinta cu Branza Sarata II

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 foi de placinta
  • ulei pentru uns foile si tava
  • 5 kg branza de vaca (scursa bine de tot) 250-400 gr branza telemea
  • 2 oua
  • pesmet (optional, doar daca branza este totusi apoasa)

Mod de preparare

Se intind in tava foile de placinta, jumatate din cantitatea prevazuta, una dupa alta, fiecare din ele fiind unsa/stropita cu ulei.

Branza de vaci se amesteca cu branza telemea care, in prealabil, a fost data pe razatoarea de mere si cu ouale prevazute. Se aseaza peste foile din tava si se acopera cu restul de foi, pe care le asezam, tot pe rand, si pe fiecare le ungem/stropi cu ulei.
Se da la cuptor, se coace la foc potrivit, se taie rece si se serveste langa o bere buna, ca aperitiv sau chiar pe post de "ceva dulce" dupa mancare.

nota...

1) Daca tava dvs e mai mica, atunci cantitatea de branza sa o impartiti ...

2) Daca branza telemea e prea sarata, desigur ca folositi mai putin decat este scris in reteta sau daca nu e asa sarata atunci se mai poate adauga sare dupa gust.

3) Pentru variatie ... branza se poate combina cu marar si usturoi, in cazul asta se foloseste jumatate din cantitatea de branza si bucatelele de placinta se taie foarte mici, exact atat cat se pune odata in gura

4)... sau alta combinatie, branza (tot jumatate de portie) ceapa dupa gust 2-3 lingurite de chimen si putina boia (dupa gust)... si in cazul asta portile sant marunte, exact cat sa pune odata in gura.

Placintele taiate marunt, se aranjeaza pe tavi lunguiete se lasa mai departate pentru ca arata mai elegant, se pun mai multe platouri pe mese (in cazul in care aveti petrecere stil "bufet rece") intercalate cu alte platouri de aperitive.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort amandina

Iar am intrat in gradina Timeei si m-am inspirat.Vroiam un tort delicios pentru balanta mea Vali,care implineste ceva...

Tort amandina
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj