Placinta cu Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -300 g faina
  • -1 praf de sare
  • -160 ml apa
  • -1 lingura otet
  • Umplutura:
  • -300 g branza telemea
  • -500 g branza proaspata de vaci
  • -200 g smantana groasa
  • Pe deasupra:
  • -2 oua
  • -3- 4 linguri iaurt sau sana
  • Altele:
  • -100 g unt topit si racit sau 100 ml ulei

Mod de preparare

Framantati un aluat din faina, sare, apa si otet. La nevoie adaugati inca putina apa sau faina.
Lasati sa se odihneasca, la temperatura camerei, timp in care pregatiti umplutura. Amestecati foarte bine, intr-un bol, branza de vaci cu telemeaua sfaramata si cu smantana, pana devin cremoase.

Impartiti aluatul in 6 bucati. Intindeti din fiecare, cu sucitorul, cate o foaie subtire, de marimea tavii folosite.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, asezati 2 foi suprapuse, unse fiecare cu untul topit si racit sau ulei.
Repartizati uniform ½ din umplutura, nivelati, puneti alte 2 foi de aluat unse fiecare, apoi restul de umplutura si acoperiti cu ultimele 2 foi unse.

Separat, bateti ouale cu iaurtul sau sana si turnati deasupra.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 30 min, la foc mediu sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita.
Serviti portionata, calduta sau rece.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.