Placinta a la Moni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente aluat 1:
  • 150 gr faina
  • 100 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie
  • 1 praf sare
  • Ingrediente aluat 2:
  • 350 gr faina
  • 100 gr rama (unt)
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 400 gr de sunca in felii subtiri
  • 200 gr cas (cascaval) ras
  • 200 gr porumb
  • ketchup picant sau dulce
  • 1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare

Aluatul 1: se amesteca 150 gr faina cu 100 ml apa calduta in care dizolvam si 15 gr drojdie si praful de sare, se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.

Aluatul 2: se framanta 350 gr. faina, 100 ml apa, 100 gr unt moale, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare, 2 oua.

Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine, dupa care se impacheteaza in folie si se pune la rece jumatate de ora.

Preparare:
Se intind trei discuri egale. Peste primul disc se pune ketchup, cas ras, porumb si felii subtiri de sunca, apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de ketchup, cas, porumb si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu rotita, ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta. Triunghiurile obtinute se rasucesc cu partea de jos in sus. Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptorul preincalzit, 25-30 de min. la 180 grade C (in caz ca aveti cuptor electric). La cuptorul pe gaz, se pune la copt placinta dupa ce a fost incalzit in prealabil cuptorul si se lasa pana se rumeneste frumos.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de legume a la grec

Prima oara am facut si a fost foarte buna.

Ciorba de legume a la grec
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj