Pizzette Magice Philadelphia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Sos:
  • a/ 400 suc de rosii, mai gros / 5- 6 linguri pasta de tomate + busuioc
  • zahar
  • piper
  • dupa gust
  • b/ 1 lingura ulei de masline + 1 borcan (400 ml) de rosii cherry in suc de rosii / 5 linguri pasta de tomate
  • 6 catei de usturoi (zdrobiti) oregano
  • busuioc
  • 1 lingurita boia iute
  • zahar
  • Aluat pentu cca 20 buc cu diametrul de 6 cm:
  • -200 g faina
  • -200 g branza Philadelphia
  • -40 g unt, moale
  • -1 praf de sare
  • Altele:
  • -salam / kaiser / sunca (dupa preferinta), taiate feliute subtiri
  • -cascaval afumat / mozzarella, taiat bastonase
  • -ardei gras rosu, taiat bastonase

Mod de preparare

Sos
a/ daca folositi prima varianta de sos: amestecati sucul de rosii / pasta de tomate + busuioc, zahar, piper, dupa gust.
b/ daca folositi a doua varianta de sos: incingeti uleiul, adaugati rosiile cherry cu bulionul cu tot si lasati sa dea cateva clocote, timp in care zdrobiti putin rosiile cu dosul lingurii / pasta de tomate.
Aromatizati cu busuioc, oregano, boia si usturoi zdrobit, dupa gust.
Potriviti gustul de sare si piper.
Lasati sa se raceasca.

Aluat:
Amestecati faina cernuta cu branza Philadelphia, untul moale si putina sare.
Framantati repede un aluat ce nu se lipeste de mana.
Intindeti intr-o foaie, pe masa usor infainata:
-groasa de cca. 4 mm, pentru pizzette cu un blat mai crocant;
-groasa de cca. 6 mm, pentru pizzette cu un blat mai putin crocant.
Taiati cercuri cu un pahar (diametru de 6- 8 cm).

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la mijlocul cuptorului incins, pentru cca. 7- 9 min, la 200 grade.
Scoateti tava, ungeti pizzettele cu sos si puneti salam / kaiser / sunca, taiate feliute subtiri si bastonase de cascaval afumat / mozzarella si ardei gras rosu.
Dati din nou la cuptor pentru cca. 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta usor aurie.

Serviti pizzettele imediat ce le-ati scos din cuptor.
Sunt bune si a doua zi, reincalzite, insa blatul devine mai crocant.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.