Pizzette Magice Philadelphia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Sos:
  • a/ 400 suc de rosii, mai gros / 5- 6 linguri pasta de tomate + busuioc
  • zahar
  • piper
  • dupa gust
  • b/ 1 lingura ulei de masline + 1 borcan (400 ml) de rosii cherry in suc de rosii / 5 linguri pasta de tomate
  • 6 catei de usturoi (zdrobiti) oregano
  • busuioc
  • 1 lingurita boia iute
  • zahar
  • Aluat pentu cca 20 buc cu diametrul de 6 cm:
  • -200 g faina
  • -200 g branza Philadelphia
  • -40 g unt, moale
  • -1 praf de sare
  • Altele:
  • -salam / kaiser / sunca (dupa preferinta), taiate feliute subtiri
  • -cascaval afumat / mozzarella, taiat bastonase
  • -ardei gras rosu, taiat bastonase

Mod de preparare

Sos
a/ daca folositi prima varianta de sos: amestecati sucul de rosii / pasta de tomate + busuioc, zahar, piper, dupa gust.
b/ daca folositi a doua varianta de sos: incingeti uleiul, adaugati rosiile cherry cu bulionul cu tot si lasati sa dea cateva clocote, timp in care zdrobiti putin rosiile cu dosul lingurii / pasta de tomate.
Aromatizati cu busuioc, oregano, boia si usturoi zdrobit, dupa gust.
Potriviti gustul de sare si piper.
Lasati sa se raceasca.

Aluat:
Amestecati faina cernuta cu branza Philadelphia, untul moale si putina sare.
Framantati repede un aluat ce nu se lipeste de mana.
Intindeti intr-o foaie, pe masa usor infainata:
-groasa de cca. 4 mm, pentru pizzette cu un blat mai crocant;
-groasa de cca. 6 mm, pentru pizzette cu un blat mai putin crocant.
Taiati cercuri cu un pahar (diametru de 6- 8 cm).

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la mijlocul cuptorului incins, pentru cca. 7- 9 min, la 200 grade.
Scoateti tava, ungeti pizzettele cu sos si puneti salam / kaiser / sunca, taiate feliute subtiri si bastonase de cascaval afumat / mozzarella si ardei gras rosu.
Dati din nou la cuptor pentru cca. 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta usor aurie.

Serviti pizzettele imediat ce le-ati scos din cuptor.
Sunt bune si a doua zi, reincalzite, insa blatul devine mai crocant.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...