Pizza Vegetariana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr de coca de paine ceva mai moale (daca tava este mica se foloseste jumatate de cantitate)
  • sos pesto (reteta va fi la sfarsit)
  • 1/2 ardei rosu, gras (sau unul intreg daca este mai micut)
  • 4-5 rosii cherry, feliate
  • 7-8 fire de ceapa verde, bucati lungi de 1/2 cm
  • 7-8 ridichi mai mari, feliate
  • masline, feliate si astea , dupa gust
  • branza telemea, dupa gust

Mod de preparare

Deci, aluatul de paine facut ceva mai moale decat in mod normal, se intinde intr-o foaie foarte subtire. La pizza asta vegetariana, e bine sa fie crusta destul de subtire. Se unge cu sosul de pesto si se aplica apoi deasupra celelalte ingrediente, toate feliate.

Se acopera cu telemea faramitata si se da la cuptor la foc mare. Eu am avut cuptorul la 390 f (aprox 200 c). Se tine acolo pana prinde o crusta usor maronie.

Daca fundul tavii in care coaceti este cu gauri, tava nu se unge cu ulei, daca este cu fundul normal, atunci trebuie unsa cu un strop de ulei pentru a preveni lipirea aluatului de tava.

Se feliaza pizza coapta, se serveste dupa dorinta, simpla sau alaturi de pasta si un pahar de vin bun

Reteta de sos pesto

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...