Pizza Kicione

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat pizza:
  • -300 g faina
  • -2 oua
  • -1 lingura mustar
  • -1 praf de sare
  • -apa cat cuprinde
  • Umplutura:
  • -250 g ciuperci
  • -2 cepe
  • -cascaval ras, dupa gust
  • -rosii feliate sau pasta de tomate sau cubulete de rosii in sos tomat
  • -condimente pentru pizza, la alegere si dupa gust (oregano, magheran, busuioc, etc)

Mod de preparare

Frecati ouale cu mustarul si sarea.

Puneti faina cernuta si adaugati atata apa incat sa rezulte un aluat mai moale, dar suficient de legat incat sa sustina ingredientele de la umplutura, fara sa se scufunde (eu am folosit aproximativ 125 ml).

Turnati in forma (forma termorezistenta sau tavi speciale pentru pizza) tapetata fie cu unt, fie cu hartie de copt.

Asezati deasupra, in straturi, repartizand uniform: ceapa taiata rondele, ciupercile feliate, cascavalul ras, condimentele si rosiile feliate si/ sau tocate marunt (pasta de tomate sau cubulete de rosii in sos tomat).

Dati la cuptorul incins, la foc moale, pentru aproximativ 45 min sau pana ce blatul este copt, frumos rumenit si restul ingredientelor facute.

Serviti cat este calda, portionata, alaturi de o bere.

Este la fel de buna si rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Această rețetă delicioasă îmi aduce aminte de bunicuța mea dragă, care ne făcea un chec cu mere si nuci absolut...

Desert prajitura cu mere si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj