Intr-un bol punem faina cu zaharul, sarea si 1 lingura de ulei de masline. Drojdia se dizolva in cei cca 110ml apa si se pune peste faina si restul.
Se framanta bine, iar aluatul rezultat, se lasa la crescut pt 1h30.
Dupa ce aluatul si-a dublat marimea, se ia din bol si se pune pe o hartie de copt (care a fost taiata dupa marimea tavii). Se intinde aluatul, asa incat sa aiba intre 0. 5 cm si 1cm, grosime.
Intins, se pune in tava cu tot cu hartie. Peste aluat punem cele 6 linguri de sos tomat, cele 2 linguri de ulei de masline, oregano uscat si busuioc uscat.
Se da tava la cuptor, pt 10 minute (cuptorul trebuie sa fie preincalzit).
Cat sta aluatul, in cuptor, se pot taia pancetta, wurstelii, mozzarella si rosia, bucatele.
Dupa cele 10 minute, se scoate tava din cuptor, iar peste aluat se pun bucatile de pancetta afumata si bucatile de wurstel.
Peste se pun bucatile de mozzarella, iar peste mozzarella se pun bucatile de rosii.
Tava se da la cuptor, pt inca, cca 10 minute.
Dupa ce se scoate tava din cuptor, se mai pot pune oregano si busuioc.
Pofta mare!
Se lasa putin, la racit, inainte de a se servi!
Am făcut acest tort în urmă cu aproape o lună și era sortit musafirilor de ziua mea, dar cum mai aveam și altceva...
Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj