Pizza cu Muschiulet Afumat si Crenvusti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • ketchup univer
  • muschiulet file 200 gr
  • 4 crenvusti
  • 1 ardei gras verde
  • 150 gr masline negre
  • 2 rosii
  • branza gouda rasa
  • bulion de rosii 100 ml
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Intr-un vas punem faina alba, facem o adancitura si punem drojdia maruntita, o lingurita de zahar si una de sare si apa calduta 100 ml si lasam sa se dizolve drojdia. Apoi amestecam cu faina si cu restul de apa, 2 linguri de ulei de masline, pana obtinem un aluat elastic. Lasam la dospit la loc cald, vasul acoperit cu un prosop.

Pana dospeste aluatul pregatim umplutura. Se face un sos din bulion de rosii, ketchup univer, sare, piper si oregano. Se taie felii muschiuletul, crenvustii se taie rondele, ardeiul gras se taie rondele si rosiile felii. Maslinele se taie felii.

Cand aluatul si a dublat volumul se intinde, se unge tava de pizza cu ulei si se pune aluatul. Se unge aluatul cu sosul de rosii si ketchup apoi se aseaza peste muschiuletul feliat, crenvustii, ardeiul gras, rosiile si maslinele. Se presara cu branza gouda rasa si se da la cuptorul incalzit circa 30 minute. Se scoate cand e gata se taie felii si se serveste calda cu ketchup sau fara.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.