Paine cu Ierburi si Seminte A la Grasu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 600 ml apa calduta
  • - 1000 de grame de faina
  • - 8 linguri de supa pline cu ulei de masline
  • - 2 linguri cu zahar
  • - 2 lingurite de sare (pentru aluat)
  • - 50 gr drojdie proaspata
  • - 2 carnaciori
  • - 8 catei de usturoi
  • - 15-20 masline
  • - chimen, cimbru, susan
  • mai trebuie:
  • - ulei de masline pentru tava (destul de multicel, cam 150 ml)
  • - sare pentru presarat
  • - 2 galbenusuri pentru uns deasupra
  • In reteta originala nu se folosesc carnaciori, masline si nu se unge painea cu ou

Mod de preparare

Intr-un castron mare, cernem faina, facem o groapa in mijloc si punem drojdia pe care am dizolavato cu zahar si 3 linguri de apa calda. Mixam cu mana, drojdia cu un pic de faina si o lasam sa creasca.
Prajim carnaciorii si ii taiem feliute subtiri.

Facem mixul de ierburi si seminte. Intr-un mojar mizam usturoiul cu sare, maslinele maruntite, chimenul, cimbrul, susanul si legam totul cu 8 linguri de ulei, adaugate treptat.

Adaugam la faina cu drojdie, apa calda cat cuprinde si mixul de ierburi si seminte si framantam bine pana simtim in mana ca aluatul creste.
Impartim aluatul in doua. o parte pentru cornuri si cealalta pentru paine.

Intr-o tava facem un pat de ulei. In tindem aluatul cu mana dandui forma tavii.
Presaram aluatul cu susan, chimen, sare si asezam pe el feliutele de carnati. Presam cu degetele, pentru a intra bine in aluat, uleiul, sarea, semintele si feliutele de carnati. Ungem aluatul cu galbenusul de ou.

Aprindem cuptorul si bagam painea, pentru aproximativ o ora (depinde de cuptor), pana se rumeneste frumos.
* din aceste ingrediente ne ies o tava de paine, cat si o tava de cornuri

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...