Paine cu Ciuperci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g bureti
  • 200 g ciuperci
  • 450 g faina
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de unt topit
  • 300 ml apa
  • 1 ou batut
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Buretii si ciupercile de taie in feliute si se calesc in ulei incins timp de 1 minut.
Se condimenteaza. Se lasa la racit, dupa care se toaca. Se face aluatul din faina, drojdie, galbenusul de ou, untul topit si apa. Se framanta, iar apoi se adauga ciupercile si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna aluatul si se unge cu oul batut. Se da la cuptor la 180 grade timp de 30 minute.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...