Mucenici Moldovenesti (sfintisori)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 1kg faina
  • 3 oua
  • 4 lg miere
  • 0,5l lapte
  • 50g drojdie proaspata
  • 100gr unt
  • sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • pentru sirop:
  • zahar
  • miere
  • esenta de rom
  • lamaie
  • cantitatile sunt dupa gustul fiecaruia
  • miez de nuca
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte si se fac fitile care se impletesc dand forma unor opturi. Se aseaza in tava se lasa sa creasca si apoi se ung cu ou. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc.

Se face un sirop in care se scufunda mucenici pana absoarbe sirop se aseaza pe platou si se presara nuca si nuca de cocos (daca doriti)

eu am facut reteta dubla sa fie pentru toata lumea

aici vin cu o precizare s-ar putea sa va intre mai putin lapte decat am scris eu principalul e ca atunci cand framantati sa nu puneti laptele de o data. Eu in aluat am adaugat miere dar nu este obligatoriu merge foarte bine si zaharul.
Vin cu o precizare s-ar putea sa va intre mai putin lapte decat am scris eu principalul e ca atunci cand framantati sa nu puneti laptele de o data. Eu in aluat am adaugat miere dar nu este obligatoriu merge foarte bine si zaharul.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...