Intr-un castron mare punem iaurtul si bicarbonatul de sodiu, le amestecam putin si lasam 3 minute pana se ingroasa si se ridica. Se pun ouale intregi, zaharul, vanilia, stafidele (la alegere le puteti pune din timp la inmuiat in apa cu esenta de rom, eu le pun direct, asa uscate). Se amesteca toate.
Adaugam faina de malai si la urma faina alba astfel incat sa rezulte un amestec fluid dar totusi gros (depinde de oua cat sunt de mari de acea nu pot spune exact cantitatea de faina alba).
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 ' se coace ~30 min.
La final putem pune zahar praf deasupra insa eu combin ciocolata menaj alba cu cea cu cacao astfel: cat timp e fierbinte prajitura, rup ciocolata in bucati si asez la distanta cate un patratel de ciocolata alba pe un rand, pe urmatorul rand la fel cea cu cacao si tot asa imi intra 5 randuri de ciocolata (mentionez ca tava de la aragaz e mare 30/40).
Las ciocolata sa se topeasca singura, apoi cu o lingura o intind usor sa acopere bine fiecare rand si la final cu o furculita ma joc amestecand cele doua culori.
Cand s-a racit avem o glazura deosebita. Copiiii si nu numai, vor fi incantati cu siguranta.
In gluma ii zic prajitura saracului, insa este o reteta care ne aminteste de copilarie.!
Succes!
Vaiiii ce deliciu a iesit.Nu mai mancasem carne de rata din copilarie.
Rata pe varza dulceEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj